Ελλαδα

Στην Αθήνα το Άγιο Φως -Μεταφέρεται στο «Ελ. Βενιζέλος»

Με καθυστέρηση η αναχώρηση από το Τελ Αβίβ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
agiofos-elefsina
Άφιξη του Αγίου Φωτός στην Ελευσίνα © INTIME NEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Το κυβερνητικό αεροσκάφος προσγειώθηκε στις 8.15 μ.μ στην την 112η Πτέρυγα Μάχης. Το Άγιο Φως θα μεταφερθεί με πτήσεις σε όλες τις γωνιές της ελληνικής επικράτειας.

Στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, την 112η Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, προσγειώθηκε στις 8.15 μ.μ. το κυβερνητικό αεροσκάφος που μεταφέρει από τα Ιεροσόλυμα την αποστολή της ελληνικής πολιτείας με το 'Αγιο Φως.

Το 'Αγιο Φως μετέφερε στην Αθήνα ο Έξαρχος του Αγίου Τάφου εν Ελλάδι κ. Δαμιανός, ενώ η υποδοχή του πραγματοποιήθηκε με τιμές αρχηγού κράτους από άγημα του Υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας.

fos-aerodromio
Υποδοχή Αγίου Φωτός © INTIME NEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

fos-aerodromio1
Υποδοχή Αγίου Φωτός © INTIME NEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

fos-aerodromio2
Υποδοχή Αγίου Φωτός © INTIME NEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό το Άγιο Φως θα μεταφερόταν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με ιδιωτικό ελικόπτερο, όπου με πτήσεις της Aegean, της Olympic Air και της Sky Express θα ταξιδέψει σε όλες τις γωνιές της ελληνικής επικράτειας.

Υπενθυμίζεται ότι το κυβερνητικό αεροσκάφος με την ελληνική αποστολή αναχώρησε από το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ με καθυστέρηση μεγαλύτερη της μίας ώρας.

Σήμερα το πρωί όπως έγινε  γνωστό υπήρξε αλλαγή στο πρόγραμμα για την έλευση του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας αντί για το «Ελ. Βενιζέλος», ενώ ακόμα και ο αρμόδιος υφυπουργός, Μάρκος Μπόλαρης, ο οποίος συμμετείχε στην ελληνική αποστολή στα Ιεροσόλυμα, δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει τον λόγο για τον οποίο άλλαξε το πρόγραμμα.

Σύμφωνα με το protothema, εξαιτίας της αλλαγής αυτής, δεν επιβιβάσθηκε στο αεροσκάφος ο μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος καθώς αν το έπραττε, όπως ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές, θα νομιμοποιούσε με την παρουσία του και ενδεχόμενες άλλες αλλαγές στο πρόγραμμα μετά την άφιξη του Αγίου Φωτός.

Όπως τόνισαν οι ίδιες πηγές πάντως η αλλαγή στο πρόγραμμα είναι πιθανό να επιφέρει καθυστέρηση στη μεταφορά του Αγίου Φωτός στις μητροπόλεις της υπόλοιπης Ελλάδας, λόγω του χρονικού διαστήματος που απαιτείται για να γίνει η μεταφορά από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

«Σε κάποιες εκκλησίες είναι πιθανό να μην φθάσει εγκαίρως» ανέφεραν οι πηγές το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.