Ελλαδα

Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου: Τρία χρόνια με αναστολή για χρέη

Οι οφειλές στο Δημόσιο ξεπερνούν τις 280.000 ευρώ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου
Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου © INTIMENEWS / ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Νέα καταδικαστική απόφαση για τη χήρα του Ανδρέα Παπανδρέου για οφειλές στο Δημόσιο ύψους 283.000 ευρώ

Για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, η χήρα του Ανδρέα Παπανδρέου, Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου καταδικάστηκε ερήμην για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 283 χιλιάδων ευρώ.

Ειδικότερα, το Δ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας την καταδίκασε σε φυλάκιση τριών ετών με τριετή αναστολή για δεύτερη φορά. Σύμφωνα με έγγραφο της αρμόδιας ΔΟΥ, το οποίο αναγνώστηκε κατά τη διαδικασία, πρόκειται για ένα χρέος ύψους 283.000 ευρώ, το οποίο δεν έχει εξοφληθεί, ούτε και ρυθμιστεί. Παράλληλα, το δικαστήριο επεσήμανε πως ήδη η υπόθεση είχε λάβει τέσσερις αναβολές, καταλήγοντας πως θα έπρεπε να προχωρήσει τη διαδικασία δίχως την παρουσία συνηγόρου. Έτσι, το δικαστήριο υιοθέτησε τη θέση της εισαγγελέως της έδρας, καταδικάζοντας τη Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου.

Όπως γράφει το News247, Το ίδιο είχε συμβεί στα τέλη Μαρτίου, όταν και πάλι η ελληνική Δικαιοσύνη την έκρινε ένοχη για διαφορετική οφειλή. Τότε η Δήμητρα Λιάνη είχε εκπορσωπηθεί από δικηγόρο, η οποία είχε δηλώσει ότι στόχος ήταν το επόμενο διάστημα να πωληθεί ακίνητο ιδιοκτησίας της, με αποτέλεσμα με τα χρήματα που θα λάβει ως τίμημα, να αποπληρωθεί η οφειλή. «Πράγματι δεν έχει καταβάλει κάποιο ποσό, ωστόσο -εκτός από την πώληση του ακινήτου- περιμένει κάποια νέα ρύθμιση, στην οποία θα επιχειρήσει να υπαχθεί» ανέφερε η συνήγορος, προσθέτοντας ότι υπήρχε κι άλλη οφειλή, πάλι προς το Δημόσιο, την οποία κατάφερε τελικά να αποπληρώσει στο σύνολό της.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ