Ελλαδα

Μαφία Κορυδαλλού: Σήμερα απολογούνται Λυκουρέζος - Παναγόπουλος

Αγωγή κατά της Κατερίνας Παπακώστα για παραβίαση του νόμου για το τεκμήριο αθωότητας από τον Αλ. Λυκουρέζο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλέξανδρος Λυκουρέζος
Αλέξανδρος Λυκουρέζος © INTIMENEWS / ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Στις 12 το μεσημέρι, σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα, θα οδηγηθούν για να απολογηθούν στον ειδικό εφέτη ανακριτή οι Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θ. Παναγόπουλος.

Σήμερα στις 12 μεσημέρι αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή, έπειτα από την προθεσμία που έλαβαν, ο ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος και ο συνεργάτηςτου Θεόδωρος Παναγόπουλος.

Ο 85χρονος ποινικολόγος, που συνελήφθη το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας, πρόκειται να καταθέσει σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα, διά του συνηγόρου του Θρασύβουλου Κονταξή, αγωγή κατά της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα για παραβίαση του νόμου για το τεκμήριο αθωότητας. Σύμφωνα με το συνήγορο του γνωστού ποινικολόγου, αιτία είναι οι δηλώσεις της Κατερίνας Παπακώστα που τον καθιστούσε ένοχο πριν ακόμα απολογηθεί. Ο Θρασύβουλος Κονταξής που έχει αναλάβει την υποστήριξη του Αλέξανδρου Λυκουρέζου με δήλωση του στρέφεται κατά της Κατερίνας Παπακώστα για όσα ανέφερε σε δηλώσεις της σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση που έχει οδηγήσει σε συλλήψεις δύο ποινικολόγων.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και ο Θεόδωρος Παναγόπουλος διώκονται για τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της απόπειρας εκβίασης κατά του Αριστείδη Φλώρου, ο οποίος βρίσκεται ήδη στις φυλακές μετά την καταδίκη του σε 21 χρόνια κάθειρξη για την υπόθεση της Energa. Σημειώνεται ότι οι δύο δικηγόροι ήταν συνήγοροι του Γιώργου Αντωνόπουλου για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του, η οποία είχε γίνει το Νοέμβριο του 2014 έξω από το σπίτι του στη Πεντέλη. Ως ηθικός αυτουργός της απόπειρας ανθρωποκτονίας του Γιώργου Αντωνόπουλου έχει καταδικασθεί σε πρώτο βαθμό σε 13 χρόνια κάθειρξη με αναστολή ο Αριστείδης Φλώρος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ