Ελλαδα

Απομακρύνθηκαν οι πρόσφυγες από το Σύνταγμα (εικόνες)

Έπειτα από επιχείρηση της αστυνομίας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αποχώρησαν οι μετανάστες που είχαν κατασκηνώσει στην πλατεία Συντάγματος - Οι περισσότεροι μεταφέρθηκαν σε δομές φιλοξενίας

Αποχώρησαν από την πλατεία Συντάγματος οι δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες, που είχαν κατασκηνώσει μετά την εκκένωση του υπό κατάληψη κτιρίου, όπου διέμεναν στα Εξάρχεια.

Νωρίτερα με ανακοίνωσή του το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «Οι περίπου 60 πολίτες τρίτων χωρών που έχουν κατασκηνώσει σε μέρος της πλατείας Συντάγματος, βρίσκονται εκεί ύστερα από επιχειρήσεις εκκένωσης καταλήψεων που πραγματοποίησε η Ελληνική Αστυνομία» ανφέρει σε ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

«Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με τον ΔΟΜ, από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το ζήτημα, έχει προτείνει στους ανθρώπους αυτούς να μεταφερθούν σε διαθέσιμες θέσεις φιλοξενίας σε ξενοδοχεία και άλλα καταλύματα, όπως έγινε και με τους υπόλοιπους που ήταν σε καταλήψεις», τονίζει σχετικά με τους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν κατασκηνώσει από χθες στο Σύνταγμα.

Οι πρόσφυγες με καταγωγή κυρίως από Συρία και Αφγανιστάν, διανυκτέρευσαν σε σκηνές και αρνούνταν να αποχωρήσουν, καθώς ζητούσαν να μείνουν σε κάποια δομή φιλοξενίας. Τους προτάθηκε ο Ελαιώνας και συμφώνησαν αλλά στη συνέχεια αρνούνταν να μπουν στα λεωφορεία. Τελικά, μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις δέχθηκαν να αποχωρήσουν οι περισσότεροι εξ αυτών.

Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι μία μικρή ομάδα προσφύγων, περίπου 15 άτομα, αρνήθηκαν να μπουν στα πούλμαν αλλά δέχθηκαν να εγκαταλείψουν την πλατεία Συντάγματος.


O ρατσισμός μπορεί να προκαλέσει τραύματα ©INTIMENEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Αποχώρησαν από την πλατεία Συντάγματος οι μετανάστες/©INTIMENEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ