Ελλαδα

Σύγκλητος: υποχώρησε ο πρύτανης

Μαθήματα την Τρίτη 19 Νοεμβρίου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Την απόφαση ν΄ αρχίσουν τα μαθήματα την Τρίτη 19 Νοεμβρίου, ανεξάρτητα από το αν θα συνεχίσουν ή όχι την απεργία τους οι διοικητικοί, πήρε ομόφωνα η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου της Αθήνας.

Ειδικότερα, ύστερα από πιέσεις της πλειονότητας των καθηγητών και των φοιτητών προς τον πρύτανη κ. Θεοδόση Πελεγρίνη, το Πανεπιστήμιο σταμάτησε από χτες να διαπραγματεύεται με τους απεργούς και -παρά την πολιορκία από ορισμένους φοιτητές και διοικητικούς στην αίθουσα συνεδριάσεων- πήρε την παραπάνω απόφαση. Η ίδια απόφαση καλεί τους διοικητικούς να εξασφαλίσουν «την απρόσκοπτη πρόσβαση διδασκόντων και διδασκομένων στις αίθουσες διδασκαλίας», δηλαδή να σταματήσουν απεργίες και καταλήψεις.

Βάσει της απόφασης αυτής, αν την Τρίτη κάποιοι επιχειρήσουν να παρεμποδίσουν τα μαθήματα, θα είναι υπεύθυνοι απέναντι στον νόμο. Την Τρίτη αναμένεται να γίνουν μαθήματα και στο Πολυτεχνείο.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από δέκα βδομάδες απεργιών και καταλήψεων, τα Πανεπιστήμιο της Αθήνας, το ΕΜΠ και μερικά ακόμα ΑΕΪ δεν έχουν ακόμα λειτουργήσει για την καινούργια ακαδημαϊκή χρονιά. Αιτία των κινητοποιήσεων είναι η άρνηση των διοκητικών να δεχτούν αξιολόγηση και κινητικότητα, έχοντας –μέχρι τώρα- και τη συμπαράσταση του κ. Πελεγρίνη. Ακόμα κι αν την Τρίτη αρχίσουν κανονικά τα μαθήματα, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι το εξάμηνο θα σωθεί.

Μ.Φ.