Ελλαδα

Λυκουρέζος: Με ποιες κατηγορίες συνελήφθη ο ποινικολόγος

Κρατείται στη ΓΑΔΑ προκειμένου να οδηγηθεί στην Δικαιοσύνη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συνελήφθη ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος
Συνελήφθη ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος / © INTIMENEWS/ ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

O Αλέξανδρος Λυκουρέζος είχε καταθέσει στην Αντιτρομοκρατική και ενώπιον του ανακριτή - Υπήρξαν στοιχεία για τη σύλληψή του σχετικά με την υπόθεση της μαφίας των φυλακών

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος αποδίδει ο εφέτης ειδικός ανακριτής Ευτύχης Νικόπουλος, που ερευνά την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών», στον γνωστό ποινικολόγο Αλέξανδρο Λυκουρέζο, ο οποίος συνελήφθη, ενώ εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και για τον δικηγόρο Θεόδωρο Παναγόπουλο

Ο ανακριτής αποδίδει στους δύο δικηγόρους τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της απόπειρας εκβίασης .

Οι κατηγορίες σχετίζονται με το σκέλος της έρευνας του κ. Νικόπολου που αφορά την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του πρώην δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ το 2014 - υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό ως ηθικός αυτουργός, ο επιχειρηματίας Άρης Φλώρος, με φυσικούς αυτουργούς μέλη της εγκληματικής οργάνωσης των φυλακών. Η υπόθεση εκδικάζεται αυτές τις ημέρες σε δεύτερο βαθμό υπό την σκιά αποκαλύψεων που κατέστησαν ήδη κατηγορούμενο και προσωρινά κρατούμενο τον δικηγόρο του ΛΑΓΗΕ, ως μέλος του κυκλώματος.

Οι δύο δικηγόροι για τους οποίους εξέδωσε εντάλματα ο κ. Νικόπουλος, είχαν εκπροσωπήσει μέχρι και πριν λίγες ημέρες τον πρώην δικηγόρο του ΛΑΓΗΕ στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του και φέρονται να ζητούσαν χρήματα από τον κ. Φλώρο προκειμένου ο - τότε - εντολέας τους να αποσυρθεί από την πολιτική αγωγή στην δίκη για την επίθεση που είχε δεχθεί το 2014. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ