Ελλαδα

Δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου: Μίλησε ο μάρτυρας με το κίτρινο μπλουζάκι

Τι κατέθεσε στον ανακριτή για την πολύκροτη υπόθεση

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Έλυσε τη σιωπή του ο άνδρας με το κίτρινο μπλουζάκι που ήταν αυτόπτης μάρτυρας στον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

Στον ανακριτή οδηγήθηκε την Παρασκευή ο άνδρας με το κίτρινο μπλουζάκι που ταυτοποιήθηκε ως αυτόπτης μάρτυρας στα όσα εκτυλίχθηκαν έξω από το κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια και οδήγησαν στον θάνατο τον Ζακ Κωστόπουλο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, ο μάρτυρας φέρεται να είπε ότι ο Ζακ Κωστόπουλος «φαινόταν σε κατάσταση υπερδιέγερσης», διευκρινίζοντας πως δεν μπήκε στο κατάστημα με σκοπό τη ληστεία. Τόνισε, μάλιστα, ότι όσο βρισκόταν εντός του μαγαζιού, δέχτηκε πέτρες και τασάκια.

«Δεν πήγα να καταθέσω γιατί φοβήθηκα μην μπλέξω, έχω παιδιά. [...] Είδα στην τηλεόραση το πρόσωπο μου, φοβήθηκα, πήρα έναν φίλο μου αστυνομικό και με καθοδήγησε να έρθω να καταθέσω» απάντησε στην ερώτηση γιατί έχουν περάσει τόσοι μήνες χωρίς να πει αυτά που είδε με τα μάτια του.

Σχετικά με την κατάσταση του Ζακ Κωστόπουλου κατέθεσε πως «μου έδινε την εικόνα ενός ανθρώπου που είχε πάρει ναρκωτικές ουσίες (σ.σ. οι τοξικολογικές εξετάσεις δεν έδειξαν κάτι τέτοιο), πήγα προς τον χρυσοχόο για να του πω πως το παιδί μάλλον θα έχει επιληψία... Όσο ήταν μέσα στο κατάστημα, του πέταξαν όχι μόνο πέτρες, αλλά και τασάκια. Το τασάκι το πέταξε άλλος και όχι ο κοσμηματοπώλης» είπε ακόμη ο μάρτυρας.

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του παραδέχεται πως κατά τη διάρκεια της σύλληψης του Ζακ είχε βάλει το πόδι του κόντρα, υποστηρίζοντας έναν από τους αστυνομικούς ώστε ο τελευταίος να μη γλιστρήσει. Ισχυρίστηκε, μάλιστα, πως σήκωσε το γκλοπ που είχε πέσει από έναν αστυνομικό στο έδαφος «για να μην το πάρει κάποιος».

«Για κανέναν λόγο δεν θεωρώ ότι οι αστυνομικοί υπερέβησαν το όριο που επιβάλλει το καθήκον τους, και αυτοί τρομαγμένοι ήταν» τόνισε.