- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Καιρός σήμερα: Βροχές, καταιγίδες και σκόνη
Σε ποιες περιοχές τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα με λασποβροχές και χαλάζι
Για σήμερα Παρασκευή 12 Απριλίου η ΕΜΥ αναμένει νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους, ενώ καταιγίδες θα σημειωθούν έως τις πρωινές ώρες στη Στερεά, τη Θεσσαλία, το Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο, τη Χαλκιδική, την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, και στη συνέχεια στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, το Βόρειο Ιόνιο και τα ορεινά της Πελοποννήσου.
Σημειώνεται ότι σε κάποιες περιπτώσεις οι καταιγίδες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, ενώ λόγω των αυξημένων συγκεντρώσεων σκόνης στην ατμόσφαιρα θα σημειωθούν και λασποβροχές. Η ορατότητα έως το πρωί και προς το βράδυ θα είναι κατά τόπους θα είναι περιορισμένη.
Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 9 έως 20, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 10 έως 19, στα νότια ηπειρωτικά από 13 έως 19, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 16, στα νησιά του Βορείου Αιγαίο από 12 έως 18, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 13 έως 21, και στην Κρήτη από 14 έως 23 βαθμούς.
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, σταδιακά όμως θα στραφούν σε ανατολικούς-νοτιοανατολικούς ίδιας έντασης. Στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ. Στο νοτιοδυτικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Βόρειο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, σταδιακά όμως θα γίνουν νοτιοδυτικοί 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Νότιο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, σταδιακά όμως θα γίνουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί ίδιας έντασης.
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους από το πρωί. Λόγω των αυξημένων συγκεντρώσεων σκόνης στην ατμόσφαιρα θα σημειωθούν και λασποβροχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν και θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα προς το βράδυ θα είναι κατά τόπους θα είναι περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές, κυρίως έως το πρωί και προς το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς.
Πηγή: meteo.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ξεκινά η ενεργειακή αναβάθμιση - Έργο 6,26 εκατ. ευρώ αλλάζει ριζικά το κτίριο
Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα - Οι άνεμοι θα είναι θυελλώδεις
Αναλυτικές οδηγίες από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
Αναλυτική πρόγνωση για τον καιρό των επόμενων 48 ωρών
Τι ισχύει για την ειδική άδεια κυκλοφορίας
Τα πλάνα που είδαν το φως της δημοσιότητας
Οι περιοχές που θα βρεθούν στο επίκεντρο ισχυρών βροχών και καταιγίδων
Τι δείχνουν τα επιστημονικά δεδομένα
67 δήμοι χωρίς τραπεζικό κατάστημα - 1,3 εκατ. πολίτες απέχουν πάνω από 5 χλμ από ΑΤΜ
Τι δήλωσε στις τηλεοπτικές κάμερες
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.