Ελλαδα

Ένταση στα Εξάρχεια: Έριξαν μολότοφ στα ΜΑΤ

Κλειστό το ρεύμα ανόδου της Πατησίων έως την Αλεξάνδρας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δυνάμεις των ΜΑΤ στα Εξάρχεια
Δυνάμεις των ΜΑΤ στα Εξάρχεια/©INTIMENEWS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ

Άναψαν τα αίματα στα Εξάρχεια το απόγευμα της Πέμπτης, καθώς αντιεξουσιαστές εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών της διμοιρίας των ΜΑΤ στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα. Κλειστό για αρκετή ώρα το ρεύμα ανόδου της Πατησίων έως την Αλεξάνδρας.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, περίπου 30 άτομα πραγματοποίησαν αλλεπάλληλες επιθέσεις με βόμβες μολότοφ, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα εναντίον αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται στην περιοχή του Πολυτεχνείου. Σύμφωνα με την αστυνομία, τα άτομα έμπαιναν και έβγαιναν στις κτιριακές εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου, χρησιμοποιώντας τις ως ορμητήριο.

Τα επεισόδια σημειώνονται λίγες ώρες μετά την επέμβαση της αστυνομίας σε δύο υπό κατάληψη κτίρια στις οδούς Τζαβέλλα και Σολωμού στα Εξάρχεια και μετά την αστυνομική επιχείρηση σε διαμέρισμα στην πλατεία Εξαρχείων για ναρκωτικά, όπου έγιναν και τρεις συλλήψεις.

Νωρίτερα, κάτοικοι των Εξαρχείων πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας, καλώντας την πολιτεία να λάβει μέτρα για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους, εκφράζοντας την απόγνωσή τους για τα όσα εκτυλίσσονται στην περιοχή. Παρόντες στη συγκέντρωση ήταν οι Σταύρος Θεοδωράκης και Γιώργος Βουλγαράκης.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ομάδα αγνώστων επιτέθηκε σε κλιμάκιο υπαλλήλων του Λιμενικού που διενεργούσε έρευνα σε κτίριο των Εξαρχείων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ