Ελλαδα

ΟΝΝΕΔ για το «ντου» στο Πάντειο: Για ποιο λόγο καλύπτουν εγκληματίες

«Δεν περιμένουμε από την κυβέρνηση των καταληψιών να υπερασπιστεί τη νομιμότητα στις σχολές μας»

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πάντειο Πανεπιστήμιο
Πάντειο Πανεπιστήμιο/©INTIMENEWS/ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ

Θέση για τα όσα εκτυλίχθηκαν στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με την εισβολή αντιεξουσιαστών με καρδόνια, πήρε η ΟΝΝΕΔ. Η εισβολή αυτή είχε ως αποτέλεσμα να αναβληθεί η φοιτητική εκλογική διαδικασία.

«Για ακόμα μια φορά οι παρακρατικές ομάδες που παρασιτούν στα πανεπιστήμια επέβαλαν τον νόμο τους σε βάρος της δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, ομάδα περίπου 40 ατόμων με καδρόνια και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους εισέβαλαν λίγο μετά τις 12.00 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με σκοπό να διακόψουν την εκλογική διαδικασία που μέχρι εκείνη την ώρα κυλούσε ομαλά. Μετά από μια τέτοια ενέργεια, οι φοιτητικές παρατάξεις αποφάσισαν ομόφωνα τη αναβολή των εκλογών στα τμήματα του συγκεκριμένου πανεπιστημίου, ώστε να εξασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα των φοιτητών» αναφέρει η ΟΝΝΕΔ στην ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με την ΟΝΝΕΔ, η διακοπή των φοιτητικών εκλογών στο Πάντειο είναι «μια ακόμη από τις αμέτρητες μαύρες σελίδες του ασύλου ανομίας και των υποστηρικτών του».

Και προσθέτει με νόημα: «Δεν περιμένουμε από την κυβέρνηση των καταληψιών να υπερασπιστεί τη νομιμότητα στις σχολές μας. Απαιτούμε όμως μια εξήγηση για ποιο λόγο καλύπτουν εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, οι οποίοι παρεμποδίζουν την ύψιστη δημοκρατική διαδικασία, τις εκλογές. Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται, ούτε υποχωρεί υπό την απειλή βίας. Όποιο τέχνασμα και αν εφεύρουν, απλά παρατείνουν για λίγο και επιδεινώνουν το πολιτικό τους τέλος».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ