Ελλαδα

Μάρτυρας μίλησε για τα βασανιστήρια στον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Το ξέσπασμα του πατέρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βαγγέλης Γιακουμάκης
Βαγγέλης Γιακουμάκης

Ένταση σημειώθηκε και στη σημερινή εκδίκαση της υπόθεσης των εννέα Κρητικών που κατηγορούνται για bullying στον αδικοχαμένο Βαγγέλη Γιακουμάκη, με τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων να διατυπώνουν αίτημα εξαίρεσης του εισαγγελέα με αφορμή το γεγονός ότι σε μια αποστροφή του λόγου του εξέφρασε την πεποίθηση ότι αν ο άτυχος Βαγγέλης μπορούσε να υπερασπιστεί τον εαυτό του, πιθανώς τώρα να ήταν ζωντανός, διατύπωση που φαίνεται πως προκάλεσε αντιδράσεις στους συνηγόρους υπεράσπισης. Ο εισαγγελέας φαίνεται να ανακάλεσε, κι έτσι οι συνήγοροι υπεράσπισης προέβησαν σε άρση του αιτήματος.

Μάρτυρας-καταπέλτης, για τον οποίο χθες διατάχθηκε η βίαιη προσαγωγή του, κατέθεσε στο Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων για τα βασανιστήρια που υφίστατο ο άτυχος Βαγγέλης από τους συμφοιτητές του, περιγράφοντας  αναλυτικά όλα τα περιστατικά που είχε ακούσει από συγκεκριμένο σπουδαστή που ήταν στο δωμάτιο όταν αυτά συνέβαιναν: «Τον καθίσανε με το ζόρι και τον ξυρίσανε, τον είχαν κλείσει μέσα σε μία ντουλάπα και του πετούσαν νομίσματα για να τραγουδάει κάνοντάς τον τζουκ μποξ και του έκλειναν το ζεστό νερό».

Ο συγκεκριμένος μάρτυρας ήταν ο άνθρωπος που είχε ενημερώσει τους υπεύθυνους της Σχολής για τα όσα συνέβαιναν.

Συγκεκριμένα, ο μάρτυρας φέρεται να παρέθεσε  στο δικαστήριο πως ο ίδιος ο Βαγγέλης του είχε παραδεχτεί πως υπέφερε και αρχικώς είχε νιώσει ανακούφιση, όταν κατάφερε να αλλάξει υπνοδωμάτιο και να μην κοιμάται στον ίδιο χώρο με τους βασανιστές του.

Παράλληλα, έτερος μάρτυρας –για τον οποίο επίσης διατάχθηκε η βίαιη προσαγωγή του- φαίνεται πως έπεσε σε αντιφάσεις, προκαλώντας μάλιστα την έντονη δυσφορία του συνηγόρου υπεράσπισης. «Τι δικάζουν σήμερα; Τις λέξεις; ( Αν αυτά που υπέφερε ήταν λίγα ή πολλά;)»,διερωτήθηκε ο πατέρας του Βαγγέλη, ψάχνοντας νόημα και εκφράζοντας τον πόνο και την αγανάκτηση του για τον άδικο χαμό του γιου του, ενώ η σύζυγος και μητέρα του άτυχου νεαρού τόνισε πως αυτό που επιθυμεί η οικογένεια είναι να γίνει γνωστή η αλήθεια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ