Ελλαδα

Ένταση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο - Αναβλήθηκαν οι εκλογές

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές για συμπλοκές, τραυματίες ή φθορές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
foititikes-ekloges
Φοιτητικές εκλογές/ ©INTIMENEWS/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Περισσότεροι από 40 αντιεξουσιαστές εισέβαλαν λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του foititikanea.gr, η εκλογική διαδικασία αναβλήθηκε μετά την εισβολή της ομάδας στον χώρο του Πανεπιστημίου.

Οι αντιεξουσιαστές πέταξαν τρικάκια με συνθήματα κατά των εκλογών. «Συνέχισε να ψηφίζεις – Η εξουσία τρίβει τα χέρια της», ανέφεραν.

Οι παρατάξεις της ΔΑΠ, της ΠΑΣΠ και της ΠΚΣ που βρίσκονταν στο κτίριο απομακρύνθηκαν από το χώρο και αποφάσισαν την αναβολή των εκλογών.

Μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου Στέκι Παντείου ανήρτησαν μάλιστα και σε ιστοσελίδα κείμενο που αναφέρει πως πραγματοποίησαν πριν από λίγο «Αντιεκλογική παρέμβαση» στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές για συμπλοκές, τραυματίες ή και φθορές.

Δηλώσεις εκπροσώπων παρατάξεων

Εν τω μεταξύ, διπλή είναι η κάλπη για το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, με τη μία να έχει στηθεί στη Νομική και τη ΔΑΠ να έχει στήσει ξεχωριστή κάλπη στο Ζάππειο. Εξάλλου, για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, η ΠΑΣΠ έχει στήσει κάλπη στο Σπόρτινγκ, χωρίς όμως καμία άλλη παράταξη να αναγνωρίζει την εκλογική διαδικασία για τη σχολή.

Κατά τα άλλα, οι διαδικασίες στις υπόλοιπες σχολές βαίνουν ομαλά. Μέχρι στιγμής, η συμμετοχή των φοιτητών είναι ικανοποιητική, αλλά είναι πολύ νωρίς να γίνουν προβλέψεις για το τελικό ποσοστό των φοιτητών που θα ψηφίσουν. Το στοίχημα για τις παρατάξεις, παραμένει, φυσικά, η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή.

«Η ιστορία γράφεται από τους παρόντες», σχολίασε εκ μέρους της ΔΑΠ, ο Αλέξανδρος Μίχας, εκφράζοντας αισιοδοξία ότι οι φοιτητές θα προσέλθουν στις κάλπες και θα επιλέξουν τις θέσεις και τις προτάσεις της ΔΑΠ, «που αντιπροσωπεύουν το όραμα των φοιτητών για ένα σύγχρονο και ανοικτό πανεπιστήμιο.

«Είναι βασικό οι φοιτητές να γίνουν πρωταγωνιστές και να πάρουν στα χέρια τους με την ψήφο τους τη μόρφωση και το μέλλον τους», σχολίασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκ μέρους της Παναπουδαστικής ο Κώστας Θεοδωρόπουλος. «Η αποχή δεν θα φωνάξει για τα δικαιώματά μας», είπε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι η αποχή μπορεί να μεταφραστεί ποικιλοτρόπως. «Μπορεί να μεταφραστεί ως ανοχή στην επίθεση που βιώνουμε σήμερα στην εκπαίδευση και το μέλλον μας, κυρίως από τη ΔΑΠ. Εμείς ζητάμε καθαρή εντολή, να εκλέξουν οι φοιτητές εκπροσώπους-αγωνιστές, που θα αντιμετωπίσουν την επίθεση στα δικαιώματά μας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και την ΕΕ», πρόσθεσε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ