Την επόμενη Πέμπτη θα εξεταστεί εκ νέου το αίτημα του Mr. Bitcoin
O Αλεξάντερ Βίνικ ζητά την άρση της προσωρινής του κράτησης
Τη συνέχιση της δικαστικής διαδικασίας για την επόμενη Πέμπτη 11 Απριλίου, οπότε θα εξεταστεί το αίτημα για άρση της προσωρινής κράτησης του 39χρονου Ρώσου υπηκόου Αλεξάντερ Βίνικ, γνωστού ως «Mr Bitcoin» αποφάσισε το απόγευμα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά.
Ο Βίνικ που κρατείται στις φυλακές 20 μήνες και 16 ημέρες χωρίς ποινή και κατηγορία, μόνο με βάση τέσσερα διεθνή αιτήματα έκδοσης, δύο από τη Ρωσία, ένα από τις ΗΠΑ και ένα από τη Γαλλία, φέρεται ως διαχειριστής της ηλεκτρονικής πλατφόρμας BCT, μέσω της οποίας γίνονταν συναλλαγές με bitcoin.
Η συνήγορός του Βίνικ, Ζωή Κωνσταντοπούλου μετά την ολοκλήρωση της σημερινής διαδικασίας κατά την οποία έγινε εξέταση μαρτύρων, ανέφερε τα εξής:
«Τελείωσε η δεύτερη μέρα στην οποία εξετάζεται το αίτημα του Αλεξάντερ Βίνικ προκειμένου να αποφυλακιστεί γιατί δεν κρατείται με καμία νόμιμη διαδικασία και δικαστική απόφαση.
Είναι χωρίς προηγούμενο η περίπτωση αυτού του ανθρώπου ο οποίος ζητά το αυτονόητο να επιστρέψει στη χώρα του να δικαστεί, να πάει κοντά στα παιδιά του και να έχει τη δυνατότητα να έχει μία δίκαιη δίκη με πρόσβαση στα έγγραφα, με μάρτυρες υπεράσπισης με συνηγόρους.
Για δεύτερη δικάσιμο το δικαστήριο άκουσε τους μάρτυρες που εξετάστηκαν, τον συνάδελφο τον κύριο Μουσάτοφ που κατέθεσε αναλυτικά όλη τη δικαστική περιπέτεια του Αλεξάντερ, τον μάρτυρα ο οποίος δέχεται να φιλοξενήσει τον Αλεξάντερ στην Ελλάδα εφόσον αποφυλακιστεί, αλλά και τη μάρτυρα -επίσης συνάδελφο- που έχει παρακολουθήσει όλη τη διαδικασία των παραβιάσεων.
Η επόμενη δικάσιμος θα γίνει την Πέμπτη 11 Απριλίου. Θα είναι μια πολύ σημαντική δικάσιμος γιατί εκεί επιτέλους ο Αλεξάντερ θα έχει τη δυνατότητα να ακουστεί, να μιλήσει στο δικαστήριο.
Είναι η πρώτη φορά που θα ακουστεί για την ουσία των αιτημάτων του και των δικαιωμάτων του μετά από πάρα πολλούς μήνες και προσωπικά ευελπιστώ ότι η ελληνική δικαιοσύνη επιτέλους θα αρθεί στο ύψος της και θα προστατεύσει αυτόν τον άνθρωπο ο οποίος χωρίς κανένα προηγούμενο κρατείται 20 μήνες χωρίς να κατηγορείται στην Ελλάδα και χωρίς να έχει δικαστεί και να του έχει επιβληθεί ποινή.
Είναι κάτι ανεπίτρεπτο για οποιονδήποτε άνθρωπο στο ελληνικό έδαφος, σύμφωνα με το Σύνταγμά μας. Ελπίζω πραγματικά ότι στο πρόσωπο του Αλεξάντερ Βίνικ τελικά θα κυριαρχήσει το κράτος δικαίου και η δικαιοσύνη και θα προστατεύσει αυτόν τον άνθρωπο και όχι το δίκαιο του ισχυρού.
Η επιβολή της δύναμης του ισχυρού που θέλει να εξουθενώσει και να συνθλίψει όχι μόνο μια ανθρώπινη ύπαρξη αλλά και μία οικογένεια που δοκιμάζεται σκληρά: Δύο ανήλικα παιδιά 4 και 7 ετών μία σύζυγο που αντιμετωπίζει τον κίνδυνο του θανάτου και δοκιμάζεται και αγωνίζεται σε αυτήν απάνθρωπη συνθήκη.
Ελπίζω ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα απονείμει το δίκαιο και θα επιτρέψει στον Αλεξάντερ επιτέλους να δοκιμάσει την ελευθερία και θα τον προστατεύσει από εκείνες τις δυνάμεις που αμφισβητούν το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου στην αξιοπρέπεια στη πλήρη απόλαυση των δικαιωμάτων του».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόκειται για πολύ δύσκολη μεταφορά διότι απαιτείται ειδικός εξοπλισμός
Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή υπόπτου
Όπως εξηγεί, ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει ανοιχτά
Το συγκεκριμένο τμήμα είχε διακοπεί από τις 11 το πρωί
Ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος
Νέος νόμος φέρνει ψηφιακό σύστημα καταγραφής παραβάσεων - Στόχος η πρόληψη τροχαίων
Αναλυτικά οι διακοπές κυκλοφορίας σε βασικές οδούς της πρωτεύουσας την Κυριακή το πρωί
Η πρόγνωση για την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου από το meteo και την ΕΜΥ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.