Ελλαδα

Εξηγήσεις από Τσίπρα για τα Wines of Macedonia-Οργή οινοπαραγωγών

Η απάντηση του πρωθυπουργού - Δεν πάνε Σκόπια οι παραγωγοί κρασιών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
macedonia-wine.jpg

Αντιμέτωπος με την οργή επιχειρηματιών της Βόρειας Ελλάδας βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη.

Οι αντιδράσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις επιπτώσεις που έχει αυτή στην επιχειρηματική δραστηριότητα των Ελλήνων είναι μεγάλες. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια τη συνάντησης του πρωθυπουργού με 40 επιχειρηματίες της περιοχής στο «Μακεδονία Παλλάς».

Ο γνωστός οινοποιός Ευάγγελος Γεροβασιλείου ήταν φανερά ενοχλημένος με τα όσα βίωσε πρόσφατα στη Γερμανία, στη διεθνή έκθεση κρασιού Prowein, όπου οι Σκοπιανοί δεν σταματούσαν να λανσάρουν τον «μακεδονικό» οίνο με ιστορία 2.000 ετών. Όπως ειπώθηκε, το «Wines of Macedonia» αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Τα κρασιά που βαφτίζουν «μακεδονικά» οι Σκοπιανοί
Τα κρασιά που βαφτίζουν «μακεδονικά» οι Σκοπιανοί

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Εστία», ο γνωστός οινοποιός φωτογράφισε τα προϊόντα που είχαν εκτεθεί σε ένα τεράστιο περίπτερο, και τα έδειξε στον πρωθυπουργό. Ήταν δύο κρασιά, λευκό και κόκκινο, που στις ετικέτες τους είχαν τις μορφές και τα ονόματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Ερμή.

Επίσης, έδειξε στον πρωθυπουργό φωτογραφία της ποικιλίας των Σκοπιανών που έχει τον τίτλο «Big Macedonian Red» και εικόνα του τουριστικού περιπτέρου-μαμούθ της Βόρειας Μακεδονίας. Μόνο που το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» ήταν με μικρά γράμματα, που διακρίνονταν έπειτα από μεγάλη προσπάθεια, δίπλα στη φράση Υπουργείο Τουρισμού, ενώ στο κέντρο του περιπτέρου ήταν γραμμένη με μεγάλη γράμματα η λέξη «Μακεδονία», σκέτο.

Η αντίδραση Τσίπρα

«Αυτοί οι άνθρωποι, κύριε πρόεδρε, θέλουν προσοχή. Το κρασί που μπαίνει σε σπίτια και σερβίρεται σε καταστήματα σε χιλιάδες ανθρώπους δεν είναι ανώνυμο προϊόν. Ειδικώς, όταν φέρει πάνω του εθνικά σύμβολα. Και ο Μέγας Αλέξανδρος είναι εθνικό σύμβολο» ξεκαθάρισε ο κ. Γεροβασιλείου.

Αφού τα έδειξε όλα αυτά στον κ. Τσίπρα, ο πρωθυπουργός δήλωσε έκπληκτος.

«Φέρτε τα! Τα θέλω! Αυτά είναι ντοκουμέντα ότι παραβιάζεται η Συμφωνία των Πρεσπών. Καλά κάνατε και τα φωτογραφίσατε. Αυτά θα μας βοηθήσουν! Δυστυχώς πρέπει να παίξουμε λίγο και τον χωροφύλακα τώρα», ήταν η απάντηση του κ. Τσίπρα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ