- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Μηνυτήρια αναφορά από Χανιώτη για το δημοσίευμα με το Άγιο Φως
Ζητά να καταλογιστούν ποινικές ευθύνες για προσβολή θρησκεύματος και διασπορά ψευδών ειδήσεων
Μηχανικός από τα Χανιά κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά με αφορμή μία μαρτυρία που εμφανίστηκε στα ΜΜΕ όλης της χώρας τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την αφή του Αγίου Φωτός.
Η μήνυση που κατατέθηκε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου και δημοσιοποιείται από το zarpanews.gr, έχει θέμα την αφή του Αγίου Φωτός και την διερεύνηση και καταλογισμό ποινικών ευθυνών που αφορούν στην διάπραξη του αδικήματος της προσβολής θρησκεύματος και διασποράς ψευδών ειδήσεων.
Το βιβλίο του δημοσιογράφου Δημήτρη Αλικάκου παραθέτει μαρτυρίες αγιοταφιτών που ανατρέπουν τη θεωρία του θαύματος με το Άγιο Φως.
Μεταξύ αυτών και του σκευοφύλακα του Πανάγιου Τάφου Ισίδωρου, ο οποίος ομολογεί ότι ο ίδιος ανάβει το Άγιο Φως: «Ακούστε. Το καντήλι μπαίνει σβηστό από μένα, όλος ο κόσμος το βλέπει μέσα από την τηλεόρασή του. Όμως όταν ο Πατριάρχης εισέρχεται στον Πανάγιο Τάφο το βρίσκει αναμμένο… Εγώ το ανάβω… Με έναν αναπτήρα, τι άλλο;».
Ο Χανιώτης δηλώνει ότι είναι υποχρέωσή του να καταγγείλει αυτές τις ενέργειες, αφού αποτελούν προσβολή για την ορθοδοξία, της θρησκείας που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον ελληνικό λαό και τον πολιτισμό μας. Καταγγέλλει μάλιστα τις μαρτυρίες αυτές ως «απάτη», αφού αναφέρουν ψευδή γεγονότα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιες περιοχές αφορά
Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός την Τετάρτη
Στο σημείο επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις
Επίσκεψη στο Κέντρο Ημέρας Βραχείας Φιλοξενίας
Δεν έχει σημασία μόνο πού θα πέσει το περισσότερο νερό
Πώς υποβάλλονται ενστάσεις
Σε κόκκινο συναγερμό 8 περιοχές
Πού χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή τις επόμενες ώρες
Τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται αύριο να είναι έντονα
Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας
Εντοπίστηκε σε σπίτι συγγενή του
Αθωώθηκε ο δεύτερος κατηγορούμενος
Πότε θα παρθεί η τελική απόφαση
Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο τίμησε τον διεθνούς κύρους Έλληνα επιστήμονα
Οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες
«Οι δυνατές βροχές σήμερα συναντούν αύριο Τετάρτη και θυελλώδεις βοριάδες»
Αντιμετωπίζουν πλέον κατηγορίες για τρομοκρατικές πράξεις και 24 απόπειρες ανθρωποκτονίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.