Ελλαδα

Καταπέλτης ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για την παπαδιά

Έχει καταδικαστεί για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του ιερέα συζύγου της από τον πρώην εραστή της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η κατηγορουμένη
Η κατηγορουμένη © patrisnews.com

Να αναιρεθεί η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Πάτρας, που της επέβαλε ισόβια κάθειρξη, ζητεί η παπαδιά που καταδικάστηκε για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του ιερέα συζύγου της στην Ηλεία τον Σεπτέμβριο του 2012, όταν έπεισε τον εραστή της να πατήσει τη σκανδάλη.

Χθες, Τρίτη, συζητήθηκε, σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, στον Άρειο Πάγο η αίτηση κατά της καταδικαστικής απόφασης του Εφετείου, που – όπως και το πρωτόδικο δικαστήριο – δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στην παπαδιά.

Ο εισαγγελέας του ανώτατου δικαστηρίου πρότεινε την απόρριψη της. «Η εφετειακή απόφαση είναι πλήρως αιτιολογημένη», ανέφερε ο εισαγγελικός λειτουργός επισημαίνοντας: «Αιτιολογημένα το Εφετείο απέρριψε τη χορήγηση των ελαφρυντικών στην κατηγορούμενη». Μάλιστα, αντέκρουσε τους ισχυρισμούς της παπαδιάς λέγοντας ότι «το Εφετείο δεν έκανε βλαπτική εκτίμηση των αποδεικτικών μέσων και δεν βασίστηκε μόνο στην απολογία του συγκατηγορούμενου της».

Ο εραστής της παπαδιάς είχε ομολογήσει στο δικαστήριο ότι πάτησε τη σκανδάλη για να της αποδείξει την αγάπη του και ότι η δολοφονία έγινε βάσει σχεδίου που είχε οργανώσει η παπαδιά.

«Συνεχώς μου έλεγε ότι ο παπάς τη χτυπούσε και ότι έπρεπε να βγει από τη μέση, για να μην της φάει την περιουσία, και ότι ξέρω τι πρέπει να κάνω. Τις πρώτες δύο φορές που μου ζήτησε να τον σκοτώσω, αρνήθηκα. Στην πορεία, όμως, με έπεισε. Θόλωσα, πήρα το όπλο και έριξα χωρίς να κοιτάξω… Με κλειστά τα μάτια. ‘Έφυγα αμέσως. Δεν πήρα ποτέ να απειλήσω κανέναν», είχε πει την άνοιξη του 2018 στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Ο καταδικασμένος σε ισόβια πρώην εραστής, ο οποίος είχε προσφύγει επίσης στον Άρειο Πάγο ζητώντας να αναιρεθεί η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, δεν παραστάθηκε χθες ενώπιον του ανώτατου δικαστηρίου, με αποτέλεσμα ο εισαγγελέας να προτείνει να απορριφθεί η αίτησή του ως ανυποστήριχτη.

Η παπαδιά, η οποία παραστάθηκε μέσω του συνηγόρου της, εμμένει στην αθωότητά της και αρνείται την ηθική αυτουργία στη δολοφονία του 54χρονου ιερέα. Στο Εφετείο είχε ομολογήσει την εξωσυζυγική σχέση που διατηρούσε με τον δολοφόνο του συζύγου της, αλλά είχε αρνηθεί κατηγορηματικά ότι τον έπεισε να τελέσει το στυγερό έγκλημα.

«Στον κατηγορούμενο δεν είχα πει τίποτα για εμένα, ούτε του ζήτησα κάτι. Με απειλούσε συνέχεια… Ενώ εγώ του είχα πει ότι δεν πρόκειται να χωρίσω, εκείνος επέμενε ότι θα έκανε κακό σε όλους» είχε ισχυριστεί στο δικαστήριο.

«Η κατηγορούμενη ως σήμερα δηλώνει αθώα και ότι ποτέ δεν σχεδίασε τη δολοφονία του συζύγου της. Ο Άρειος Πάγος θα κληθεί να αποφασίσει επί νομικών θεμάτων και όχι επί της ουσίας» δήλωσε ο συνήγορος της Απόστολος Λύτρας.

Η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου αναμένεται τους επόμενους μήνες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ