- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μάτι: Το κράτος αρνείται να δώσει έγγραφα σε συγγενή θυμάτων
Tο ελληνικό Δημόσιο θεωρεί απαράδεκτη την αίτηση της Βαρβάρας Βουκάκη
Την επίδειξη εγγράφων σχετικά με τα εναέρια μέσα που θα έπρεπε να συμμετέχουν στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική ζητά με αίτησή της που συζητήθηκε σήμερα στο Μονομελές Πρωτοδικείο η Βαρβάρα Βουκάκη, χήρα του Γρηγόρη Φύτρου που μαζί με τα δύο παιδιά τους έχασαν τη ζωή τους στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι η οποία συνολικά κόστισε 100 ανθρώπινες ζωές.
Η αιτούσα ζητά από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, την Υπηρεσία Εναέριων Μέσων Πυροσβεστικού Σώματος και μία ιδιωτική εταιρία, να της παρέχουν πληροφορίες γύρω από τις κινήσεις των εναέριων μέσων που θα έπρεπε να συμμετέχουν στην κατάσβεση.
Στη συζήτηση, διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων, παραστάθηκε το ελληνικό Δημόσιο το οποίο θεωρεί απαράδεκτη την αίτηση, με αιτιολογικό ότι το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής και η ΥΕΜΠΣ δεν αποτελούν νομικό πρόσωπο.
Ο συνήγορος της κ. Βουκάκη, Βασίλης Καπερνάρος αντιτείνει πως οι δύο υπηρεσίες: «Έχουν ήδη απαντήσει ότι δεν είναι δυνατή η χορήγηση εγγράφων, αφού είναι μέρος της ποινικής δικογραφίας, ωστόσο δεν τα έχουν χορηγήσει και έτσι δεν περιλαμβάνονται στην ανάκριση». Κατά τον δικηγόρο «ψεύδονται ότι τα έχουν αποστείλει».
Στο δικαστήριο εξετάστηκε φίλη της αιτούσας, η οποία ανέφερε πως η κ. Βουκάκη θέλει να χρησιμοποιήσει τα στοιχεία που ζητά, για κάθε νόμιμο σκοπό αλλά βρίσκεται αντιμέτωπη «με πλήρη σιωπή» των αρμοδίων.
Η απόφαση αναμένεται το επόμενο διάστημα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είχε σταλεί μήνυμα 112 στους κατοίκους
Συλλήψεις για πυρκαγιές που προκλήθηκαν από ψησταριά, πυροτεχνήματα και εργασίες
Τι προβλέπει αναλυτικά για όλα τα επιστημονικά πεδία
Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν στις 21:40 για τις ημέρες Κυριακή ως Πέμπτη
Με λεωφορεία η μεταφορά των επιβατών
Στο σημείο επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής
Επίγειες και εναέριες δυνάμεις την έθεσαν χωρίς ενεργό μέτωπο μέσα σε 30 λεπτά
Σταδιακή μεταβολή από την Τρίτη - Η ανάρτηση του μετεωρολόγου
Με μεγάλες πληρότητες αναχωρούν τα πλοία
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Τι να κάνετε σε περίπτωση που σας καλέσουν
Ισχυρή σύσταση προς τους πολίτες για τήρηση των μέτρων πυροπροστασίας
Με δυσκολία η κίνηση των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Πού και πώς κάνετε την αίτηση
Τα πρώτα αρθρωτά οχήματα 18 μέτρων στην Ελλάδα ενισχύουν τον στόλο του ΟΑΣΘ - Πότε κυκλοφορούν στους δρόμους
Οι Αρχές εφιστούν την προσοχή - Καμία ενέργεια στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσει φωτιά
Ξέφυγε ο καβγάς για τα βοσκοτόπια στα Χανιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.