Ελλαδα

12ωρη μάχη με τους αιθέρες για να σωθεί μωρό στη Σκόπελο

Δεν μπορούσε να προσεγγίσει το νησί ούτε Super Puma, ούτε Sikorsky S-70B, ούτε πλωτό μέσο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Super Puma
Super Puma © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΑ/STR

Ολονύχτιο θρίλερ 12 ωρών, δόθηκε προκειμένου να μεταφερθεί με ασφάλεια ένα μωρό 9 μηνών από τη Σκόπελο στην Αθήνα.

Το μωράκι που αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας, κρίθηκε αναγκαίο στις 8.30 το βράδυ της Τρίτης να μεταφερθεί στην Αθήνα. Έτσι, Super Puma από τη Λήμνο επιχείρησε να προσεγγίσει τη Σκόπελο, αλλά κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό λόγω των θυελλωδών ανέμων. Αποτέλεσμα ήταν να επιστρέψει στη βάση του.

Κατόπιν, επιχείρησε και ένα ελικόπτερο Sikorsky S-70B του Πολεμικού Ναυτικού που απογειώθηκε από τη Βάση Ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού στο Κοτρώνι του Μαραθώνα, όμως ούτε και αυτή τη φορά κατέστη δυνατό να καταφέρει να προσγειωθεί στη Σκόπελο.

Στη συνέχεια, αποφασίστηκε να μεταφερθεί το βρέφος με πλωτό από τη Σκόπελο στη Σκιάθο. Από εκεί επρόκειτο να το παραλάβει στρατιωτικό αεροσκάφος τύπο C-27J. Και αυτή η αποστολή όμως ματαιώθηκε, αφού λόγω της θαλασσοταραχής το πλωτό δεν μπορούσε να ταξιδέψει από τη Σκόπελο στη Σκιάθο.

Τελικώς ,σήμερα το πρωί, έπειτα από 12 ώρες, το Super Puma που απογειώθηκε από τη Λήμνο κατάφερε να προσγειωθεί στη Σκόπελο, πήρε το μικρό αγοράκι και προσγειώθηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Από εκεί το αγοράκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ