Ελλαδα

Ο Δήμος Ραφήνας επιχειρεί να πατάξει τη γραφειοκρατία

Με το σύστημα afaiss, μία νέα εφαρμογή για τους πολίτες

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Με κυρίαρχο στόχο την μείωση της γραφειοκρατίας αλλά και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, που υπέφεραν από την πολύνεκρη πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική το καλοκαίρι του 2018, ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου, παρουσιάζει αύριο Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019 και ώρα 11:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, την ηλεκτρονική εφαρμογή afaiss με την οποία λύνεται το πρόβλημα, το οποίο προκύπτει όταν ένα φυσικό ή νομικό πρόσωπο αλλάξει διεύθυνση.

Συγκεκριμένα, στην παρουσίαση θα ανοίξει ο Δήμαρχος Ευάγγελος Μπουρνούς για τον «Γενικότερο εκσυγχρονισμό των διοικητικών λειτουργιών του Δήμου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών» ενώ ο Ηλίας Τσαμουργκέλης, θα πάρει τον λόγο για να περιγράψει το πρόβλημα που προκύπτει από την αλλαγή διεύθυνσης, σε ό,τι αφορά στις συναλλαγές των πολιτών με το Δημόσιο. Παράλληλα θα κάνει και περιγραφή της πρωτοβουλίας και παρουσίαση της εφαρμογής afaiss.

Στο τεχνικό κομμάτι της παρουσίασης, ο ειδικός Μιχάλης Κουτάντος θα δώσει τις απαραίτητες οδηγίες εγγραφής στην εφαρμογή (βίντεο) ενώ θα ακολουθήσει και επίδειξη επιτόπου, εγγραφής και αλλαγής διεύθυνσης με ταυτόχρονη ενημέρωση του αρχείου afaiss.

Τι είναι το afaiss

Κάθε ημέρα, περίπου 500.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα αλλάζουν διεύθυνση σε όλο τον κόσμο. Το κόστος και γενικά οι αρνητικές συνέπειες είναι ανυπολόγιστες καθώς δυσχεραίνεται η επικοινωνία, χάνονται εμπορεύματα κι επιστολές, αποδιοργανώνεται η δημόσια διοίκηση καθώς αχρηστεύονται τα αρχεία με τις διευθύνσεις.

Για να μπορούμε να αλλάζουμε διεύθυνση κατοικίας, εργασίας, κλπ. χωρίς να αντιμετωπίζουμε κανένα πρόβλημα, καταχωρούμε όλες τις διευθύνσεις μας στο αρχείο afaiss.com/username και δηλώνουμε το afaiss.com/username ως διεύθυνσης μας.

Επιλέγουμε ποιες από τις καταχωρημένες διευθύνσεις μας θα είναι ορατές και από ποιους.

Αλλάζοντας κάποια διεύθυνση μας, ενημερώνουμε το afaiss μας, κι έτσι απλά, την ίδια στιγμή, ενημερώνουμε όσους έχουμε επιλέξει να βλέπουν τη συγκεκριμένη διεύθυνση.

Ο σκοπός της εφαρμογής είναι η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ανθρώπων, γιατί με την εφαρμογή afaiss μας δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα να διαχειριζόμαστε τις διευθύνσεις μας. Και λέγοντας τις διευθύνσεις μας δεν εννοούμε μόνο τη διεύθυνση του σπιτιού μας, του τόπου δουλειάς αλλά όλα τα μέρη που επισκεφτήκαμε πραγματικά ή νοητά, και χρειάστηκε ή νοιώσαμε την ανάγκη να καταχωρήσουμε σε ένα αρχείο, δημιουργώντας έτσι ένα προσωπικό κατάλογο διευθύνσεων.