Ελλαδα

Η «Σέρσεϊ» του GOT για τις «αδιανόητες συνθήκες» στη Μόρια

H ηθοποιός ανέβασε βίντεο στο Instagram

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Αδιανόητα απάνθρωπες» χαρακτηρίζει τις συνθήκες που επικρατούν στο κέντρο υποδοχής προσφύγων στη Μόρια η ηθοποιός Λίνα Χίντι που υποδύεται τη βασίλισσα Σέρσεϊ Λάνιστερ στο Game of Thrones.

H ηθοποιός που βρέθηκε στη Μόρια την περασμένη Τρίτη ως ως εκπρόσωπος της οργάνωσης IRC («Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης»), σε βίντεο που ανέβασε στο Instagram έκανε λόγο για κατά πολύ υπεράριθμους πρόσφυγες στο «κέντρο υποδοχής», και για ένα κέντρο υποδοχής ανεπαρκώς εξοπλισμένο για να φροντίσει ανθρώπινα τους ανθρώπους που υποφέρουν καθώς και για κρούσματα κακοποίησης και σεξουαλικής κακοποίησης σε άνδρες, γυναίκες και παιδιά, καθώς και για τις επιπτώσεις των συνθηκών διαβίωσης στην ψυχική υγεία των «φιλοξενουμένων».

Ωστόσο, ανέφερε ότι στο κέντρο υποδοχής βρήκε ανθρώπους που την ενέπνευσαν ιδιαίτερα, ενώ ζήτησε από τους φαν της να ενεργοποιηθούν ενισχύοντας την Διεθνή Επιτροπή Διάσωσης.

Αυτή είναι η δεύτερη επίσκεψή της ηθοποιού στην Ελλάδα για το προσφυγικό, καθώς έχει ήδη δει τον καταυλισμό προσφύγων στο Καρά Τεπέ, το καλοκαίρι του 2016. Τότε, σύμφωνα με την ίδια, δεν της είχε επιτραπεί η είσοδος στη Μόρια.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Thankyou for listening ? @theirc @irceurope

A post shared by Lena Headey (@iamlenaheadey) on