Ελλαδα

Για ανθρωποκτονία από πρόθεση διώκεται ο συζυγοκτόνος της Σητείας

Η Κρήτη παραμένει συγκλονισμένη από το στυγερό έγκλημα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
peripolikointime.jpg
© INTIME NEWS / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Η Κρήτη παραμένει συγκλονισμένη από το στυγερό έγκλημα, με θύμα μια 32χρονη μητέρα δύο παιδιών στη Σητεία.

Η γυναίκα φέρεται πως έφυγε από τη ζωή από τα χέρια του ίδιου του εν διαστάσει συζύγου της την ώρα που τα παιδιά τους έξι και 18 μηνών βρίσκονταν μέσα στο σπίτι.

Το απόγευμα της Τρίτης ο άνδρας οδηγήθηκε στα δικαστήρια Νεάπολης.

Όπως αναφέρει το neakriti.gr, στον φερόμενο δράστη ασκήθηκε από τον εισαγγελέα ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βαθμό κακουργήματος, έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, επίσης του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος, καθώς βρέθηκε στην κατοχή του μικροποσότητα ναρκωτικών.

Στο δικαστήριο ο 36χρονος πήγε χωρίς συνήγορο και ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή το πρωί.

Σύνδεσμος μελών Γυναικείων σωματείων Ηρακλείου και νομού Ηρακλείου: «Άλλο ένα έγκλημα ενδο-οικογενειακής βίας στη Σητεία»

Σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος μελών Γυναικείων σωματείων Ηρακλείου και νομού Ηρακλείου επισημαίνει τα εξής:

«Λίγες μέρες πριν την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας προστίθεται άλλο ένα θύμα στη μακρά λίστα των θυμάτων της ενδο-οικογενειακής/ενδοσυντροφικής βίας, θυμίζοντας μας πόσο βαθιά ριζωμένο είναι ένα τόσο νοσηρό κοινωνικό φαινόμενο που ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να έχει θέση στη σύγχρονη κοινωνία…

Η πολυετής λειτουργία του Κέντρου Συμβουλευτικής & Ψυχολογικής Υποστήριξης και του ξενώνα «Κακοποιημένης Γυναίκας & Παιδιού», δομές που λειτουργεί ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου καθώς και η συνεργασία του με Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς που ασχολούνται με το ίδιο φαινόμενο του δίνει την ευρεία αντίληψη και γνώση της «αθέατης βίας» που υφίστανται πολλές γυναίκες από το σύζυγό/σύντροφό τους, ανεξαρτήτου κουλτούρας, θρησκείας, μορφωτικού ή οικονομικού επιπέδου.

Με βασικές παραμέτρους την «αδυναμία» εφαρμογής της ειδικής νομοθεσίας, τη συγκάλυψη, την ατιμωρησία, την αποσιώπηση και την οικονομική εξάρτηση της γυναίκας, η βία στον τόπο μας, και όχι μόνον, αποτελεί δυστυχώς μια από τις σιωπηλές πτυχές της καθημερινής  ζωής.

Κι επειδή η κακοποίηση των γυναικών είναι γέννημα της κοινωνίας, είναι ανάγκη όλοι εμείς να ευαισθητοποιηθούμε και επιτέλους να συνειδητοποιήσουμε πως η εξάλειψη της βίας είναι υπόθεση ΟΛΩΝ ΜΑΣ…γιατί η ΣΙΩΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ!!!»


 



 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ