Ελλαδα

Σητεία: Αυτή είναι η 32χρονη που στραγγαλίστηκε από τον άνδρα της

Ο μοιραίος καβγάς που οδήγησε στον θάνατό της

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Συγκλονίζουν τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το έγκλημα στη Σητεία.

Η 32χρονη Κατερίνα Μ. βρήκε τραγικό θάνατο στα χέρια του εν διαστάσει συζύγου της, ο οποίος την έπνιξε με τα ίδια του τα χέρια μπροστά στα μάτια των δύο παιδιών τους (18 και 6 μηνών). Σύμφωνα με μαρτυρίες συγγενών και περιοίκων, η σχέση τους ήταν γεμάτη εντάσεις. Οι καβγάδες και οι χειροδικίες, με θύτη τον 36χρονο συζυγοκτόνο ήταν συχνές.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του cretapost.gr, τα περασμένα Χριστούγεννα η 32χρονη ζήτησε από τον σύζυγό της να φύγει από το σπίτι τους, καθώς δεν άντεχε άλλο αυτήν την κατάσταση. Τελικά, πήρε τα παιδιά τους και πήγε να μείνει στο σπίτι της μητέρας της.

Αυτή είναι η 32χρονη που στραγγαλίστηκε από τον σύζυγό της στη Σητεία/cretapost.gr

Έκτοτε, ο 36χρονος έκανε προσπάθειες για επανασύνδεση, ζητώντας από τη γυναίκα του να επιστρέψει στο σπίτι, καθώς -όπως υποστήριζε- έχει αλλάξει και δεν πρόκειται να έχει ξανά την ίδια βίαιη συμπεριφορά. Ωστόσο, η 32χρονη δεν πείστηκε από τις υποσχέσεις του και οι δυο τους παρέμειναν χωριστά.

Η αρχή του τέλους

Το πρωί της Δευτέρας η 32χρονη βρισκόταν στο Δήμο Σητείας, όπου εργαζόταν στον τομέα Πρασίνου ως συμβασιούχος. 

Το μεσημέρι ζήτησε άδεια από τον προϊστάμενό της, καθώς έπρεπε να πάρει το ένα παιδί της από το σπίτι και να το πάει στο νοσοκομείο για να κάνει ένα εμβόλιο. Ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία με τον σύζυγό της, κατά τη διάρκεια της οποίας οι τόνοι ανέβηκαν. Ο 36χρονος μπήκε στο αυτοκίνητο και την περίμενε έξω από το σπίτι της πεθεράς του.

Έγκλημα στη Σητεία: Θύμα και θύτης/cretapost.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν συναντήθηκαν, είχαν εκ νέου έντονη λογομαχία. Η 32χρονη προσπάθησε να μπει στο σπίτι, με τον δράστη να την ακολουθεί. Υπήρξε νέα ένταση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνέβη το μοιραίο: Ο σύζυγος άρπαξε από τον λαιμό τη γυναίκα του και τη στραγγάλισε.

Ο 36χρονος παραδόθηκε στις αρχές και φέρεται να ισχυρίζεται ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση, υποστηρίζοντας ότι όλα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτου και ήταν μια κακιά στιγμή.

Ακαριαίος θάνατος

Όπως δήλωσε ο Αριστείδης Τσατσάκης, διευθυντής του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικών Επιστημών και Τοξικολογίας, από την αυτοψία που διενήργησε στη σορό της 32χρονης δεν προκύπτει -μέχρι στιγμής- ότι προηγήθηκε πάλη.

«Από τις πρώτες ενδείξεις φαίνεται ότι πρόκειται για ακαριαίο θάνατο, συνέπεια ενός βίαιου στραγγαλισμού που προκάλεσε ασφυξία. Οι ενδείξεις αυτές δεν κατέδειξαν εκδορές ή αλλά τραύματα, γεγονός που μας οδηγεί στην εικασία ότι δεν υπήρξε άλλου είδους πάλη. Ωστόσο η νεκροψία- νεκροτομή θα φέρει στο φως τα ακριβή αιτία» εξήγησε.

Έγκλημα στη Σητεία: Το ζευγάρι/cretapost.gr

Την άτυχη 32χρονη βρήκε νεκρή ο αδελφός της, ο οποίος αποκάλυψε ότι ο σύζυγος -και φερόμενος ως δράστης- είχε παντρευτεί στο παρελθόν ξανά. Όπως είπε, η πρώτη του σύζυγος κατέληξε από καρκίνο, ενώ είχε αποκτήσει μαζί της και ένα παιδί, το οποίο το κακοποιούσε.

«Την αδελφή μας την κακοποιούσε επίσης. Μάς το είχε πει η ίδια αυτό και θέλαμε να κάνουμε κινήσεις να τη προστατέψουμε» τόνισε.