Ελλαδα

Ειδικοί Φρουροί: Γίναμε ταξιτζήδες του Ρουβίκωνα με ευθύνη Τόσκα

«Η αστυνομία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τους χούλιγκαν»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επίθεση στο ΑΤ Ακροπόλεως
Επίθεση στο ΑΤ Ακροπόλεως/©INTIMENEWS/ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΡΑΚΛΑΣ

Ευθύνες στον Νίκο Τόσκα για τα επεισόδια στα γήπεδα και τις επιθέσεις κατά αστυνομικών, αποδίδουν οι ειδικοί φρουροί.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6, ο γενικός γραμματέας του Σωματείου των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος εξαπέλυσε επίθεση στον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτης, επισημαίνοντας ότι πήρε αποφάσεις που μείωσαν την επιχειρησιακή ετοιμότητα της ΕΛ.ΑΣ.

«Διέλυσε την ομάδα ΔΕΛΤΑ, μας έκανε "ταξιτζήδες" του Ρουβίκωνα. Αυτά περνούν στο DNA του αστυνομικού μια άλλη νοοτροπία» ανέφερε και πρόσθεσε: «Η αστυνομία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τους χούλιγκαν, τον Ρουβίκωνα και άλλες ομάδες με τις μονάδες που διαθέτει. Φωνάζουμε εδώ και καιρό για την ομάδα ΔΕΛΤΑ γιατί οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ δεν έχουν τέτοια εκπαίδευση και κινδυνεύουν όπως συνέβη πριν από μερικές ημέρες στα Εξάρχεια».

Σύμφωνα με τον κ. Μαυροειδάκο, αυτό που χρειάζεται η αστυνομία είναι μια κοινή πολιτική γραμμή που να της δίνει το «πράσινο φως» να προχωρήσει σε επιχειρήσεις, που θα στείλουν το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η παραβατικότητα δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή.

«Για την αστυνομία είναι πολύ εύκολο αν συμφωνήσουν όλα τα κόμματα να κάνει προσαγωγές και συλλήψεις για το φαινόμενο αυτό. Δεν υπάρχει η εκάστοτε πολιτική βούληση και η κοινή πολιτική γραμμή» τόνισε με νόημα ο γενικός γραμματέας ειδικών φρουρών.

Ανεξέλεγκτοι οι κουκουλοφόροι

Το τελευταίο 24ωρο δυνάμεις της αστυνομίας ήρθαν αντιμέτωπες με πολλαπλές επιθέσεις από κουκουλοφόρους.

Η ρίψη μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως και στη διμοιρία των ΜΑΤ έξω από το τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη, ήρθαν να προστεθούν στις εικόνες ντροπής με το «ντου» στο κολυμβητήριο και τα άγρια επεισόδια στη Νίκαια. Ένταση επικράτησε και στον Κορυδαλλό, όπου κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε αστυνομικούς που συνόδευαν τα πούλμαν ποδοσφαιρικών ομάδων.

Μπροστά στο κλίμα ανομίας που διαμορφώθηκε, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών ξέσπασε κατά της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, επισημαίνοντας ότι «θα έχουμε θύματα».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ