Ελλαδα

Μαθαίνοντας ξένες γλώσσες είναι σαν να γυρνάς τον κόσμο!

Τα προγράμματα των British Council, Ινστιτούτου Θερβάντες και ACG Letters

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 692
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
plushdesignstudio_sto_pixabay.jpg
© Plush Design Studio On Pixabay

British Council
Ο δρόμος για τη γνώση των Αγγλικών περνά από το Ελληνοβρετανικό Συμβούλιο

British Council

Ολοκληρωμένα προγράμματα εκμάθησης αγγλικών για ενήλικες προσφέρει το BritishCouncil. Τα μαθήματα Γενικών Αγγλικών θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την ομιλία, τη γραφή, την ανάγνωση και την ικανότητα κατανόησης του προφορικού λόγου, καθώς και τις γνώσεις σας στη γραμματική και το λεξιλόγιο. Στα Τμήματα Συνομιλίας, θα μάθετε να μιλάτε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και θα εξασκήσετε την ικανότητα κατανόησης του προφορικού λόγου. Το πρόγραμμα Business English θα σας βοηθήσει να πετύχετε τους επαγγελματικούς σας στόχους αναπτύσσοντας τις δεξιότητές σας στα Αγγλικά. Ενδεικτικά κάποια από τα θέματα που καλύπτει το πρόγραμμα είναι το ηλεκτρονικό μάρκετινγκ, η δημιουργία επαγγελματικών σχέσεων, η διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού, η διαχείριση κινδύνου, η διαχείριση των αλλαγών και των προκλήσεων στον εργασιακό χώρο. Έτσι, θα εξοικειωθείτε με τη γλώσσα που χρησιμοποιείται στις διεθνείς επιχειρήσεις. Το British Council είναι, επίσης, ο ιδανικός οργανισμός για να προετοιμαστείτε για τις εξετάσεις Cambridge English: FCE & CAE, οι οποίες αναγνωρίζονται από σχολεία, πανεπιστήμια αλλά και από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα σε όλο τον αγγλόφωνο κόσμο. Παράλληλα, προσφέρεται και το εξειδικευμένο πρόγραμμα προετοιμασίας για την εξέταση Cambridge English Proficiency (CPE), το οποίο σας βοηθά να βελτιώσετε τις γλωσσικές σας δεξιότητες και σας προετοιμάζει για την εξέταση. Παράλληλα, το British Council διαθέτει μία ευρεία σειρά εφαρμογών στο διαδίκτυο, που παρέχονται δωρεάν και έχουν ως σκοπό να βοηθήσουν ενήλικες, εφήβους και παιδιά στην εκμάθηση Αγγλικών. Στις εφαρμογές αυτές περιλαμβάνονται βίντεο, ειδικές εφαρμογές για κινητά, παιχνίδια, ιστορίες, ακουστικό υλικό και ασκήσεις γραμματικής.

Το καινοτόμο πρόγραμμα του British Council Road to IELTS 

Ενδιαφέρεστε να ζήσετε, να εργαστείτε ή να σπουδάσετε στο εξωτερικό; Το ΙELTS(International English Language Testing System) είναι αναγνωρισμένο από περισσότερους από 10.000 οργανισμούς σε πάνω από 140 χώρες και αποτελεί μία από τις δημοφιλέστερες εξετάσεις αγγλικής γλώσσας παγκοσμίως για την εκπαίδευση, την εύρεση εργασίας και τη μετανάστευση, καταγράφοντας κάθε χρόνο τη διενέργεια πάνω από τρία εκατομμυρίων εξετάσεων. Το British Council, ως συνιδιοκτήτης του IELTS, σας παρέχει την υποστήριξη που χρειάζεστε, ώστε να πετύχετε τον στόχο σας, καθώς χρησιμοποιεί καινοτόμα εναλλακτικά προγράμματα ιδιαίτερα στο κομμάτι της υποστήριξης της προετοιμασίας των υποψηφίων. Το Road to IELTS, το δημοφιλές online πρόγραμμα προετοιμασίας του British Council, είναι βέβαιο ότι θα σας παρέχει την καλύτερη δυνατή προετοιμασία. Το British Council σας προσφέρει 10 ώρες δωρεάν πρόσβασης ώστε να δοκιμάσετε το Road to IELTS. Εγγραφείτε ηλεκτρονικά μέσω του British Council ώστε να λάβετε μέρος στην εξέταση IELTSκαι θα λάβετε επιπλέον 20 ώρες δωρεάν πρόσβασης στο Road to IELTS. 

Πλ. Κολωνακίου 17, 2103692333, 8015003692, www.britishcouncil.gr


Ινστιτούτο Θερβάντες
Ο επίσημος μορφωτικός φορέας του ισπανικού κράτους

Ινστιτούτο Θερβάντες

Εδώ και πάνω από 30 χρόνια, το Ινστιτούτο Θερβάντες, επίσημος μορφωτικός φορέας του ισπανικού κράτους για την εκμάθηση και την πιστοποίηση της ισπανικής γλώσσας, είναι ο κυριότερος φορέας για τη διάδοση του ισπανικού και λατινοαμερικανικού πολιτισμού. Το αναγνωρισμένο του κύρος και η μορφωτική δράση του ανά τον κόσμο, με περίπου 90 παραρτήματα σε περισσότερες από 40 χώρες, το καθιστούν σύγχρονο χώρο διδασκαλίας, πολιτιστικής καλλιέργειας, διαλόγου και συνδιαλλαγής με τον ισπανικό και λατινοαμερικάνικο πολιτισμό. Γιατί να μάθει κανείς ισπανικά; Διότι τα μιλούν σχεδόν 580 εκατομμύρια άνθρωποι και είναι η δεύτερη πιο ομιλούμενη γλώσσα στον κόσμο μετά τα κινέζικα. Το Ινστιτούτο Θερβάντες σας προσφέρει:   Σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας και περισσότερα τμήματα εκμάθησης ισπανικών για όλα τα επίπεδα και όλες τις ηλικίες, oOn line τμήματα , εξετάσεις DELE (οι επίσημες εξετάσεις ισπανικών διπλωμάτων αναγνωρισμένες από τον ΑΣΕΠ), ειδικά σεμινάρια για καθηγητές ισπανικής γλώσσας, πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις, που καλύπτουν όλο το φάσμα του ισπανόφωνου πολιτισμού, αλλά και πρόσβαση στη βιβλιοθήκη Χουάν Κάρλος Ονέτι, τη μεγαλύτερη όσον αφορά την ισπανόφωνη βιβλιογραφία στην Ελλάδα.

Σκουφά 31, 2103319799, www.atenas.cervantes.es


ACG Letters – Κέντρο Ειδικής Αγωγής Ξένης Γλώσσας
Εκμάθηση ξένης γλώσσας με τη μέθοδο “letters”

ACG Letters – Κέντρο Ειδικής Αγωγής Ξένης Γλώσσας

Το Κέντρο Ειδικής Αγωγής Ξένης Γλώσσας «acg-Letters» εφαρμόζει την ομώνυμη μέθοδο ειδικής αγωγής και παρέμβασης στη διδασκαλία της αγγλικής ως ξένης γλώσσας «letters». Η βασική αρχή της μεθόδου «letters» έγκειται στο ότι προσεγγίζεται η εκμάθησης της ξένης γλώσσας με ένα διαφορετικό και πρωτότυπο τρόπο, με τη διδασκαλία να προσαρμόζεται πρώτα στα «μπορώ» και μετά στα «θέλω» του μαθητή. Έτσι, με προτεραιότητα την πολυαισθητηριακή μάθηση, δημιουργήθηκε ένας χώρος εκπαίδευσης όπου όλες οι αισθήσεις με τα κατάλληλα ερεθίσματα και τα κατάλληλα εκπαιδευτικά υλικά μπορούν να συμβάλλουν στην εκπαιδευτική διαδικασία. Οι αίθουσες ολικής χρήσεως αποτελούν ένα μέρος ελεύθερης έκφρασης όπου ο μαθητής μπορεί να χρησιμοποιήσει τον χώρο χωρίς φυσικούς περιορισμούς. Η μάθηση λαμβάνει χώρα πέρα από τα όρια του τετραδίου ή του διαδραστικού πίνακα και απτικά πολυαισθητηριακά υλικά και εκπαιδευτική τεχνολογία δένουν με τέτοιο τρόπο ώστε καμία δυνατότητα του μαθητή να μη μείνει ανεκμετάλλευτη. Όπως λένε και οι άνθρωποι του Κέντρου, σκοπός τους δεν είναι να αναπαράγουν ένα συγκεκριμένο τρόπο διδασκαλίας, αλλά να δημιουργήσουν ένα νέο τρόπο σκέψης και ένα δημιουργικό προβληματισμό απέναντι σε ό,τι μέχρι τώρα θεωρούνταν παγιωμένο.

Ιασωνίδου 18, Ελληνικό, 2109639460, www.acgletters.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ