- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εγκλωβισμένοι στο Στρασβούργο: Ο απίστευτος Γολγοθάς μαθητών
Το ξενοδοχείο που έμεινε απλήρωτο από το ταξιδιωτικό γραφείο και η παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας
Αίσιο τέλος, με παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας, φαίνεται πως θα έχει η απίστευτη περιπέτεια μαθητών και καθηγητών του 59ου Λυκείου Αθηνών, που... εγκλωβίστηκαν στο Στρασβούργο.
Ο Γολγοθάς των 32 μαθητών και των τριών συνοδών καθηγητών της Γ' Τάξης -που είχαν πάει μέσω Φρανκφούρτης στη γαλλική πόλη για εκπαιδευτική εκδρομή- ξεκίνησε, όταν πληροφορήθηκαν με έκπληξη πως το τουριστικό γραφείο δεν είχε πληρώσει το ξενοδοχείο.
Σύμφωνα με την ενημέρωση της Διεύθυνσης του Σχολείου, τα μέλη της αποστολής «εξαπατήθηκαν από το τουριστικό γραφείο travelcon, με αποτέλεσμα αντί να επιστρέψουν το Σάββατο το απόγευμα να παραμείνουν έως και σήμερα στο ξενοδοχείο, χωρίς ενημέρωση από το Πρακτορείο για τη δυνατότητα επιστροφής τους και χωρίς να εξασφαλίζεται η πληρωμή του ξενοδοχείου».
Οι γονείς και οι καθηγητές ενημέρωσαν το προξενείο της Ελλάδας στο Στρασβούργο, το οποίο με τη σειρά του ήρθε σε επαφή με το Υπουργείο Παιδείας. Προκειμένου να λήξει η ταλαιπωρία των παιδιών και των εκπαιδευτικών, το υπουργείο ανέλαβε να πληρώσει τα έξοδα για το ξενοδοχείο καθώς και για τα αεροπορικά εισιτήρια, «ώστε να βγουν (μαθητές και συνοδοί καθηγητές) από το αδιέξοδο», όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.
Η επιστροφή τους είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τροποποιήσεις στην κυκλοφορία από την Τροχαία
Ανήμερα της Ημέρας Πένθους και Μνήμης του Ολοκαυτώματος
24ωρη απεργία και συγκέντρωση στην Αθήνα με αιτήματα μονιμοποίησης και αυξήσεων μισθών
Επίθεση, απαγωγή και ληστεία - Αναζητούνται πέντε άνδρες, στο μικροσκόπιο νέα συμπλοκή
Οι δράστες παραβίασαν τόσο την κεντρική είσοδο του συγκροτήματος όσο και το γραφείο του διευθυντή
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί έως 22-23 βαθμούς.
Πάντως, σημειώνεται ότι «αξιοσημείωτη πρόοδος σημειώθηκε κατά την τελευταία δεκαετία»
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.