Ελλαδα

Τεράστια προβλήματα από τις βροχές στο οδικό δίκτυο των Χανίων

Ανυπολόγιστες καταστροφές στο κεντρικό οδικό δίκτυο και τους επαρχιακούς δρόμους

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τεράστιες οι ζημιές που έχει υποστεί ο νομός Χανίων από τις συνεχείς βροχοπτώσεις τα τελευταία 24ωρα τα Χανιά.

Σύμφωνα με το arpanews.gr τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο είναι πλέον τεράστια, ενώ και οι επεμβάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι πάρα πολλές.

Ανάλογη η εικόνα και στους επαρχιακούς δρόμους. H Εθνική οδός στο ύψος του Βαμβακόπουλου είναι κλειστή, ενώ οι κατολισθήσεις σε διάφορα σημεία είναι συνεχείς.

Πρόβλημα επίσης υπάρχει και στο δρόμο προς το Φουρνέ, και τα Μεσκλά που για ακόμη φορά η διέλευση των οχημάτων γίνεται με μεγάλη δυσκολία, ενώ σε κάποια σημεία δεν είναι καν εφικτή.

Σε ό,τι αφορά στη γέφυρα του Κερίτη, που και τις προηγούμενες ημέρες είχε πρόβλημα, αναμένεται να κλείσει ξανά, ενώ έκλεισε η γέφυρα και στο δρόμο από Φουρνέ προς Λάκκους, Σκορδαλού, όπως επίσης και γέφυρα στο Πατελάρι.

Πρόβλημα επίσης υπάρχει και μετά τις Βουκολιές προς το Φωτακάδο όπου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις ενώ το ίδιο συμβαίνει και στο δρόμο προς Κακόπετρο Μεσαύλια, αλλά και Παλαιόχωρα.

Επίσης καταπτώσεις έχουν σημειωθεί ξανά και στον δρόμο Ταυρωνίτης - Νερατζιά.

Το ίδιο στον δρόμο από Αϊ Κυρ Γιάννη προς Καλάθενες.

Εντωμεταξύ, η Πυροσβεστική ήδη έχει δεχθεί 50 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από κατοικίες, κοπές δέντρων και έλξεις ακινητοποιημένων οχημάτων και έλαβε μέρος με 7 συνεργεία και 14 άτομα πραγματοποιώντας 15 αντλήσεις υδάτων, 4 κοπές δέντρων και 4 έλξεις οχημάτων.

Δεν λειτουργούν σχολεία, φροντιστήρια, το κολυμβητήριο και τα δημοτικά γυμναστήρια, λόγω των κινδύνων από την κακοκαιρία

Προβλήματα και στη λειτουργία δομών των δήμων προκαλεί η κακοκαιρία που πλήττει τα Χανιά. Εκτός από το σύνολο των σχολικών μονάδων όλης της Περιφερικής Ενότητας που δεν λειτουργούν για λόγους ασφαλείας σχετικά με τη μετακίνηση μαθητών και εκπαιδευτικών, κλειστή παραμένει η Παιδική Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου Χανίων, δεν λειτουργούν τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών, το κολυμβητήριο Χανίων καθώς και όλα τα δημοτικά γυμναστήρια.

Ο Δήμος Χανίων με ανακοίνωση του απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να μην προσεγγίζουν τον δημοτικό κήπο λόγω του υψηλού κινδύνου πτώσης δέντρων, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων και της έντονης βροχόπτωσης. Παράλληλα καλούνται οι οδηγοί να μην παρκάρουν στις οδούς περιμετρικά του Δημοτικού Κήπου και οι πεζοί να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους

Λόγω των καιρικών συνθηκών αναβλήθηκε για την Τετάρτη η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πλατανιά.