Καλλιάνος: Πότε και πώς θα «χτυπήσει» ο ιστορικότερος χιονιάς
Η κακοκαιρία «Ωκεανίς» θα ντύσει στα άσπρα την Ελλάδα
«Έρχεται ένας από τους ιστορικότερους χιονιάδες των τελευταίων δεκαετιών, λόγω του χαμηλού υψομέτρου της χιονόπτωσης και της μεγάλης έκτασης γεωγραφικά», λέει ο Γιάννης Καλλιάνος στον ΘΕΜΑ 104,6 fm, περιγράφοντας τα φαινόμενα που θα εκδηλωθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο, μέχρι και την Δευτέρα.
Αναλυτικά ο Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, (πτώση 9 με 10 βαθμούς Κελσίου), χιόνια σε πολύ χαμηλό υψόμετρο, και προβλήματα στις μετακινήσεις.
«Από τα μεσάνυχτα, και ξημερώματα του Σαββάτου ο χιονιάς θα επηρεάσει τη βόρεια Ελλάδα, ενώ θα χιονίσει και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Από το απόγευμα της ίδιας ημέρας η κακοκαιρία θα ''χτυπήσει'' την Ήπειρο, τη Στερεά Ελλάδα, και τη Θεσσαλία. Φυσικά, αναμένεται απότομη ενίσχυση των ανέμων. Στο βόρειο Αιγαίο αναμένονται 9 με 11 μποφόρ. Με μεγάλη δυσκολία θα βιώσουν αυτή την κακοκαιρία οι κάτοικοι της Κρήτης, καθώς θα σημειωθούν έντονες καταιγίδες και σφοδρές χιονοπτώσεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση του μετεωρολόγου
Πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις σε όλη τη χώρα - Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Αναμένονται οι ανακοινώσεις και από άλλους δήμους
«Άκρως διαφορετικά σενάρια, 14-18 ώρες πριν από την κρίσιμη χρονική περίοδο»
Σταδιακή επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από σήμερα
«Λευκό τοπίο» σε πολλές περιοχές της Ελλάδας
Οι πιθανότητες να χιονίσει στην Αττική
Οι αρχές συνιστούν στους επιβάτες να ενημερώνονται πριν από την αναχώρησή τους
Την Τετάρτη αναμένεται να επανέρθει η θερμοκρασία σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή
Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική και οι υπηρεσίες του δήμου
Θα έχουμε «λευκές εκπλήξεις»;
Δείτε τους χάρτες του Meteo
Τι ώρα θα αναχωρούν οι τελευταίοι συρμοί πριν το κλείσιμο των τριών σταθμών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.