Νέα ψυχρή εισβολή θα κάνει αισθητή την παρουσία της στην Ελλάδα από το Σάββατο, σύμφωνα με τον κορυφαίο Έλληνα μετεωρολόγο, Δημήτρη Ζιακόπουλο.
Μπορεί κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού στη χώρα να είναι η ηλιοφάνεια, οι ασθενείς άνεμοι και οι τοπικές ομίχλες, θυμίζοντας... άνοιξη, όμως, όπως αναφέρει ο κ. Ζιακόπουλος, η εικόνα του καιρού θα αλλάξει προς το τέλος της εβδομάδας.
Συγκεκριμένα, από το απόγευμα της Παρασκευής στη Βόρεια Ελλάδα και το Σαββατοκύριακοσε όλη τη χώρα θα μεταφερθούν πολύ ψυχρές αέριες μάζες πολικής προελεύσεως, με αποτέλεσμα την επικράτηση κακοκαιρίας χειμωνιάτικου τύπου.
Πέρα από τη μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, προβλέπονται χιονοπτώσεις κυρίως στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα και πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις Β-ΒΑ άνεμοι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση του μετεωρολόγου
Πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις σε όλη τη χώρα - Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Αναμένονται οι ανακοινώσεις και από άλλους δήμους
«Άκρως διαφορετικά σενάρια, 14-18 ώρες πριν από την κρίσιμη χρονική περίοδο»
Σταδιακή επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από σήμερα
«Λευκό τοπίο» σε πολλές περιοχές της Ελλάδας
Οι πιθανότητες να χιονίσει στην Αττική
Οι αρχές συνιστούν στους επιβάτες να ενημερώνονται πριν από την αναχώρησή τους
Την Τετάρτη αναμένεται να επανέρθει η θερμοκρασία σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή
Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική και οι υπηρεσίες του δήμου
Θα έχουμε «λευκές εκπλήξεις»;
Δείτε τους χάρτες του Meteo
Τι ώρα θα αναχωρούν οι τελευταίοι συρμοί πριν το κλείσιμο των τριών σταθμών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.