Ελλαδα

Συνέλαβαν δραπέτη στη Θεσσαλονίκη

Μαζί με συνεργό του είχαν ρημάξει εμπορικά καταστήματα της πόλης - Στα 900.000 ευρώ η συνολική λεία των κλοπιμαίων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Περιπολικό
Περιπολικό/©INTIME/ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ

Δραπέτης των φυλακών Αλικαρνασσού Κρήτης είναι ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων στη Θεσσαλονίκη, που κατηγορούνται για σωρεία διαρρήξεις τους τελευταίους μήνες σε εμπορικά καταστήματα.

Πρόκειται για έναν 58χρονο, υπήκοο Σερβίας, ο οποίος μαζί με έναν 51χρονο, επίσης Σέρβο, αφαιρούσαν είδη ένδυσης και οπτικά ηλίου και οράσεως από τις επιχειρήσεις. Εκτιμάται ότι η συνολική λεία των κλοπιμαίων φθάνει τα 900.000 ευρώ.

Ο 58χρονος είχε δραπετεύσει από τη φυλακή, τον Απρίλιο του 2014.

Πώς συνελήφθησαν

Οι δύο άνδρες έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας, όταν σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε όχημα που επέβαιναν, βρέθηκε ένα τσεκούρι στην κατοχή του 51 ετών άνδρα, ενώ ο συγκατηγορούμενός του υπέδειξε πλαστά έγγραφα.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από τον Νοέμβριο του 2017 έως τις αρχές του προηγούμενου μήνα πραγματοποίησαν τη μία διάρρηξη μετά την άλλη, φτάνοντας συνολικά στις 19, με στόχο εμπορικά καταστήματα.

Μέσα στο ίδιο όχημα βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, ενώ σε σπίτι που χρησιμοποιούσαν ως κατάλυμα εντοπίστηκαν διάφορα κλοπιμαία, τα οποία και αναμένεται να αποδοθούν στους νόμιμους κατόχους τους. Οι συλληφθέντες αλλοδαποί οδηγούνται στον αρμόδιο εισαγγελέα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.