Ελλαδα

Το 'παιζε ψυχολόγος και «ψάρευε» ανήλικα στο Facebook

Τιμωρήθηκε με 10 χρόνια φυλακή και χρηματικό πρόστιμο 70.000 ευρώ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
typing.jpg

Σε κάθειρξη 10 ετών, χωρίς αναστολή, καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Βόλου έναν 65χρονο Λαρισαίο, ο οποίος επιχείρησε να ασελγήσει σε βάρος τεσσάρων ανήλικων κοριτσιών.

Συγκεκριμένα, ο 65χρονος κρίθηκε ένοχος για απόπειρα ασέλγειας, έναντι αμοιβής, με ανήλικο που συμπλήρωσε τα 10 αλλά όχι τα 15 έτη ηλικίας, κατά συρροή, κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια, για απόπειρα ασέλγειας έναντι αμοιβής με ανήλικο που συμπλήρωσε τα 15 έτη κατά συρροή, κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια και για διακεκριμένη προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω διαδικτύου, με πρόσωπο που δεν συμπλήρωσε τα 15 έτη, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση.

Παράλληλα, του επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο, ύψους 70.000 ευρώ, και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για 8 χρόνια.

«Είσαι χαδιάρα - Θέλω να σε κάνω γυναίκα μου»

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Ταχυδρόμος», ο 65χρονος υποδυόταν τον ψυχολόγο και «ψάρευε» ανήλικα κορίτσια μέσω του Facebook. Σε πολλά από τα μηνύματά του που παρουσιάστηκαν στη δίκη, έλεγε στα κορίτσια «είσαι χαδιάρα», «αγαπησιάρα» και άλλα ανάρμοστα σχόλια, ενώ τους προσέφερε και χρήματα για να συναντηθούν. 

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν η μητέρα μιας κοπέλας ανακάλυψε το ποσό των 100 ευρώ στη τσάντα της κόρης της. Καθώς δεν έδινε χρήματα στη μικρή, η μητέρα ανησύχησε και ζήτησε τη συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. 

Οι αστυνομικοί «έσπασαν» το προφίλ της ανήλικης στο Facebook και διαπίστωσαν ότι συνομιλούσε με έναν ενήλικα, ο οποίος εμφανιζόταν ως ψυχολόγος και της έκανε, δήθεν, ψυχανάλυση, χρησιμοποιώντας σεξουαλικούς όρους. Σε ένα από τα μηνύματά του έλεγε στην ανήλικη «θέλω να σε κάνω γυναίκα μου». 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, η ανήλικη μαζί με μια ακόμη συνομήλικη φίλη της είχαν πάει στο σπίτι του 65χρονου, τουλάχιστον τρεις φορές, δίχως ωστόσο να εξακριβωθεί ασέλγεια. 

Σε βάρος του επεβλήθη ποινή κάθειρξης 10 ετών, δίχως η απόφαση να έχει αναστέλλουσα ισχύ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ