Ελλαδα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ: Χιόνια και στην Αττική

Αναλυτικά πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πάρος - Παροικιά
Πάρος - Παροικιά © facebook.com/moschoula

Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από την Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο, που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι:

1. Τις χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Εύβοιας και από το μεσημέρι στα ορεινά της Κρήτης , καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Από το απόγευμα, οι χιονοπτώσεις στην ανατολική Στερεά Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης και της Βόρειας Αττικής και την Εύβοια, κατά τόπους θα πυκνώσουν.

Την Πέμπτη

Στη Θεσσαλία, την κεντρική κι ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο (κυρίως την ανατολική) και στα ορεινά της Κρήτης (ενδεικτικό υψόμετρο στη Θεσσαλία τα 200 μέτρα, στην ανατολική Στερεά τα 400).

Από το απόγευμα, προβλέπεται σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων που θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα  νότια.

2. Τους πολύ θυελλώδεις βόρειους βορειοανατολικούς ανέμους, εντάσεως 8-9 μποφόρ, που μετά το μεσημέρι της Τετάρτης και κατά την Πέμπτη θα φτάσουν στο Αιγαίο τα 10 μποφόρ.

Εξασθένηση των βοριάδων αναμένεται από το πρωί της Παρασκευής.

3. Τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας (της τάξης των 10 βαθμών Κελσίου) που θα γίνει αισθητή από τα βόρεια.

Παγετός θα σημειωθεί το βράδυ της Τετάρτης και το πρωί και το βράδυ της Πέμπτης, ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

4. Τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν από το πρωί της Τετάρτης έως και το πρωί της Πέμπτης τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

5. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, πρόσκαιρη ύφεση προβλέπεται από την Παρασκευή, όμως από το Σάββατο, έρχεται νέα επιδείνωση του καιρού στην ανατολική χώρα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ