- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έκρηξη σε ταβέρνα στην Καλαμάτα: Οι προσπάθειες του ιδιοκτήση να σώσει τη σύζυγο και τις εργαζόμενες (video)
Πώς έγινε η έκρηξη - Ερευνώνται ακόμη τα αίτια της τραγωδίας
Μια τραγωδία σημάδεψε το βράδυ της Υπαπαντής -μέρα γιορτής για την Καλαμάτα-, καθώς 3 γυναίκες έχασαν τη ζωή τους στην κουζίνα της ταβέρνας όπου εργάζονταν, από διαρροή υγραερίου.
Πρόκειται για την 53χρονη Ελένη Μπιτσώνη-Κουβάτσου, σύζυγο του ιδιοκτήτη της ταβέρνας, την 52χρονη Ελένη Πανουσοπούλου και την 46χρονη Αδαμαντία Κωνσταντινέα.
Το φοβερό αυτό κακό που έχει συγκλονίσει όχι μόνο την Καλαμάτα, αλλά ολόκληρη την Ελλάδα, έγινε λίγο μετά τις 9 το βράδυ στην «Διόνυσος», από διαρροή σε φιάλη υγραερίου, ύστερα από αλλαγή και τοποθέτησή της.
Οι μαρτυρίες, από την ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αναφέρουν ότι με τη διαρροή του υγραερίου, στο χώρο της κουζίνας, σημειώθηκε ανάφλεξη με ψηλή φλόγα που προκάλεσε φωτιά και καπνούς, καθώς και μια έκρηξη. Οι 3 γυναίκες που εργάζονταν εγκλωβίστηκαν στην κουζίνα, ενώ ο ιδιοκτήτης, άλλοι εργαζόμενοι και οι πελάτες βγήκαν στο δρόμο, στην οδό Ηρώων.
Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έσπευσαν, έσβησαν πρώτα τις εστίες φωτιές για να φύγουν και οι καπνοί. Με μάσκες και φιάλες οξυγόνου, λόγω της επικινδυνότητας από το υγραέριο, μετά από προσπάθεια απεγκλώβισαν μία - μία τις γυναίκες, που όμως δεν είχαν τις αισθήσεις τους. Ασθενοφόρα τις μετέφεραν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.
Μέχρι να σπεύσουν οι πυροσβέστες, σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας πήρε μια βαριοπούλα και επιχείρησε να σπάσει τον τοίχο της κουζίνας, για να απεγκλωβίσει τη γυναίκα του και τις άλλες δύο εργαζόμενες.
Ο ίδιος παρέμεινε για ώρα έξω από την ταβέρνα, παρακολουθώντας τις προσπάθειες των πυροσβεστών, και με τις προτροπές των τελευταίων μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, όπου παρέμεινε και χθες στη Χειρουργική Κλινική, μαζί με έναν 27χρονο υπάλληλο της ταβέρνας, τραυματίες, αλλά χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους.
Τα ακριβή αίτια των 3 γυναικών θα τα διαλευκάνει η νεκροψία - νεκροτομή. Το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, που έχει αναλάβει την τραγική υπόθεση, έπαιρνε χθες καταθέσεις από εργαζόμενους και πελάτες της ταβέρνας, προκειμένου να σχηματίσει μια όσο το δυνατόν πιο ακριβή εικόνα για τις συνθήκες της τραγωδίας.
Στο χώρο γύρω από την ταβέρνα συγκεντρώθηκε αρκετός κόσμος, αρχικά επειδή άκουσε τις σειρήνες της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ, και στη συνέχεια όταν μαθεύτηκε το κακό που είχε γίνει. Δύσκολα μπορούσε κανείς να συνειδητοποιήσει τον άδικο τρόπο με τον οποίο χάθηκαν 3 γυναίκες, την ώρα που εργάζονταν.
Πηγή: eleftheriaonline.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η υποδοχή του έγινε με τιμές αρχηγού κράτους στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος
Το υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης
Ορίστηκε το χρονοδιάγραμμα για τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις
Χωρίς προβλήματα η κίνηση στα εθνικά δίκτυα το Μεγάλο Σάββατο
Από τον καππαμά της Ρόδου έως τα Λαζαράκια της Αστυπάλαιας - Η παράδοση παραμένει ζωντανή
Ο υφυπουργός Εξωτερικών περιγράφει τη διαδικασία μεταφοράς υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας
Σε πλήρη ετοιμότητα το Λιμενικό το Μεγάλο Σάββατο - Σταδιακή αποφόρτιση μετά τη μαζική φυγή
Τελευταία ευκαιρία για τα πασχαλινά ψώνια πριν το διήμερο λουκέτο στην αγορά - Αναλυτικά οι ώρες λειτουργίας
Νωρίτερα το τέλος των δρομολογίων - Αναλυτικά το πρόγραμμα για τις αργίες του Πάσχα
Μικρή Ανάσταση - Ένα ξεχωριστό στοιχείο της ορθόδοξης κληρονομιάς
Συννεφιά και πρόσκαιροι όμβροι στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας - Αναλυτική πρόγνωση
Άφησαν για λίγο πίσω τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις
Οι πιστοί από τους πέντε ναούς βίωσαν μαζί την κορύφωση του Θείου Δράματος
Χιλιάδες πιστοί συμμετείχαν στις λιτανείες υπό το φως των κεριών και τις ψαλμωδίες
Μέχρι τι ώρα προλαβαίνετε να κάνετε τις τελευταίες πασχαλινές αγορές
Είχε πρόσφατα τιμηθεί για τη συγγραφή του βιβλίου του «Μας διώξαν από την Κοκκινιά»
Η ιερή πόλη που γιορτάζει φέτος τα 200 χρόνια της μεγάλης Εξόδου, είναι ίσως το πιο ειλικρινά Ελληνικό σημείο της Ελλάδας
Επιστροφή στον σταθμό Θεσσαλονίκης και αντικατάσταση μηχανών μετά από τεχνικό πρόβλημα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.