Ελλαδα

Συνταξιούχοι έξω από ΣτΕ: Δικαιωθήκαμε, δώστε μας τώρα τα αναδρομικά (εικόνες)

Ζητούν εξηγήσεις από ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ γιατί δεν εφαρμόζουν τη δικαστική απόφαση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διαμαρτυρία συνταξιούχων έξω από το ΣτΕ
Διαμαρτυρία συνταξιούχων έξω από το ΣτΕ/©ATHENS VOICE/ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΜΠΟΣΟΥ

Έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) έχουν συγκεντρωθεί αυτήν την ώρα συνταξιούχοι του Δημοσίου που κατέβηκαν από τη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για μέλη του Σωματείου Συνταξιούχων Θεσσαλονίκης «Η Συσπείρωση», τα οποία ζητούν να μάθουν για ποιον λόγο οι διοικήσεις του ΕΦΚΑ και του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχής (ΕΤΕΑΕΠ) δεν έχουν εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΣτΕ για την αναδρομική επιστροφή των δώρων και των περικοπών στις συντάξεις τους. Όπως καταγγέλλουν, στις μισθοδοσίες του Δεκεμβρίου 2018 και του επικουρικού ταμείου του 2019 υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι κρατήσεις παραμένουν, παρά τις διαβεβαιώσεις της αρμόδιας υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου.

Εκπρόσωποι των δύο ασφαλιστικών φορέων θα δώσουν εντός της ημέρας εξηγήσεις κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Συμμόρφωσης του ΣτΕ για τη μη καταβολή των αναδρομικών.

Οι συγκεντρωμένοι θα πραγματοποιήσουν πορεία στο κέντρο της Αθήνας, περνώντας από τη Βουλή. Εκεί θα επιδώσουν ψήφισμα στους βουλευτές, καθώς «δεν εφαρμόζεται το άρθρο 95 του Συντάγματος το οποίο λέει ότι οι δικαστικές αποφάσεις στο ΣτΕ πρέπει να είναι σεβαστές και πως τιμωρείται η διοίκηση εφόσον δεν τις εφαρμόζει».

Διαμαρτυρία συνταξιούχων στο Συμβούλιο της Επικρατείας
Διαμαρτυρία συνταξιούχων στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Διαμαρτυρία συνταξιούχων στο Συμβούλιο της Επικρατείας
Διαμαρτυρία συνταξιούχων στο Συμβούλιο της Επικρατείας

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ