Ελλαδα

Γιαγιά για ρεκόρ από την Κάλυμνο - Έχει 87 δισέγγονα και 50 εγγόνια

Η Παναγιούλα Στεφανιδάκη διανύει το 105ό έτος της ηλικίας της και φλερτάρει με το Γκίνες

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η γιαγιά Παναγιούλα Στεφανιδάκη τα έχει εκατοστίσει εδώ και πέντε χρόνια και όλοι πλέον της εύχονται να τα χιλιάσει!  

Είναι η γηραιότερη γιαγιά της Καλύμνου και συγκαταλέγεται στις ελάχιστες υπέργηρες ελληνίδες που έχουν απομείνει εν ζωή στη χώρα μας, αφού διανύει το 105ο έτος της ηλικίας της. Ως εκ τούτου διεκδικεί μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Μια γιαγιά με ολόλευκα μαλλιά με το πιο χαμογελαστό, ρυτιδιασμένο πρόσωπο, δύο μάτια που ακόμη λάμπουν κι ας έχουν δει δύο παγκόσμιους πολέμους έως και τη σημερινή οικονομική κρίση της πατρίδας μας. Η Παναγιούλα ζει στον οίκο ευγηρίας Καλύμνου και μετρά δύο τρισέγγονα, 87 δισέγγονα και 50 εγγόνια.

Παναγιούλα Στεφανιδάκη / © rodiaki.gr


Η γλυκύτατη Παναγιώτα (Παναγιούλα) Στεφανιδάκη γεννήθηκε στις αρχές Οκτωβρίου του 1914, σύμφωνα με τα επίσημα ατομικά έγγραφα εκείνης της εποχής. Δεν αποκλείεται, όμως, να είναι και μεγαλύτερη, αφού εκείνα τα χρόνια δεν έγραφαν τη ληξιαρχική πράξη γέννησης.

Παναγιούλα Στεφανιδάκη / © rodiaki.gr


Παντρεύτηκε τον μικρασιάτικης καταγωγής Μιχαήλ Στεφανιδάκη που γεννήθηκε στην Αλικαρνασσό, από Κρητικό πατέρα και μητέρα Κώα. Απέκτησε μαζί του δέκα παιδιά (5 αγόρια και 5 κορίτσια): Τον Νικόλα, τον Χρήστο, τον Παντελή, τον Γιάννη και τον Κώστα αλλά και τη Θεμελίνα, τη Σεβαστή, την Αγγελική, τη Γεωργία και τη Μαρία.