Ελλαδα

Δύο ασθενείς σεισμικές δονήσεις στο Ιόνιο

4,2 και 4,4 Ρίχτερ κατέγραψαν οι σεισμογράφοι τις πρώτες πρωινές ώρες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σεισμική δόνηση
Σεισμική δόνηση

Δύο ασθενείς σεισμικές δονήσεις καταγράφηκαν στην θαλάσσια περιοχή του Ιονίου τα ξημερώματα, η μία ανοιχτά της Κεφαλονιάς και η άλλη της Πρέβεζας.

Ειδικότερα, σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, κατέγραψαν οι σεισμογράφοι στο Ιόνιο πέλαγος τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, γνωστοποίησε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου.

Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση που δημοσιοποίησε το Ινστιτούτο, ο σεισμός σημειώθηκε στις 03:11 σε σημείο που απέχει 291 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας και 14 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοδυτικά του Αργοστολίου.

Σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στην Ήπειρο τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, γνωστοποίησε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού, ο οποίος σημειώθηκε στις 03:25, εντοπίστηκε σε χώρο που απέχει 292 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της Αθήνας και 13 χιλιόμετρα δυτικά της Πρέβεζας.   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ