Ελλαδα

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την κυβέρνηση για βία και καταστολή

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα Δευτέρα έξω από τη Βουλή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εκπαιδευτικοί - MAT
Εκπαιδευτικοί - MAT / © INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί η ΑΔΕΔΥ, σήμερα Δευτέρα 14 Ιανουαρίου, έξω από τη Βουλή, καταγγέλοντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που εξαπέλυσε, όπως αναφέρει, άγρια καταστολή με χημικά, γκλομπ και κρότου λάμψης, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών την Κυριακή 13 Ιανουαρίου. 

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ: 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έδωσαν χθες, Παρασκευή 11 του Γενάρη 2019, δυναμικό «παρών» στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση και πορεία ενάντια στο απαράδεκτο «σύστημα διορισμών», που προωθεί για ψήφιση στη Bουλή η Κυβέρνηση, ένα σύστημα που οδηγεί σε απολύσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών, απαξιώνει την προϋπηρεσία και το πτυχίο και προωθεί ένα αέναο κυνήγι τίτλων με όρους ανισότητας.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που εξαπέλυσε άγρια καταστολή με χημικά, γκλομπ και κρότου λάμψης και που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό της Θεοδώρας Δριμάλα, μέλους του Δ.Σ. της ΔΟΕ και του εκπαιδευτικού Γιάννη Δελή, βουλευτή του ΚΚΕ και πρώην μέλους του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Το τελευταίο διάστημα, δεν υπάρχει κινητοποίηση εργαζομένων που να μην γίνεται στόχος επιθέσεων των δυνάμεων καταστολής χτυπώντας, πολλές φορές στο ψαχνό, όσους διαδηλώνουν ενάντια στην αντεργατική πολιτική της Κυβέρνησης.

Αυτή την περίοδο οδηγούνται στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενοι στους Δήμους, στα νοσοκομεία και σε πολλές άλλες υπηρεσίες ενώ παράλληλα διευρύνεται η ελαστική εργασία με προσλήψεις χιλιάδων «ωφελούμενων» χωρίς δικαιώματα και με ανισότητα σε αμοιβές, άδειες κτλ σε σχέση με τους άλλους εργαζόμενους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει στάση εργασίας για τη Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019, από τις 13:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών και καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν το «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση τη Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 15:00, στη Βουλή με κεντρικά αιτήματα:

§ Να αποσυρθεί το απαράδεκτο «σύστημα διορισμών», που οδηγεί σε χιλιάδες απολύσεις αναπληρωτών συναδέλφων.

§ Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας.

§ Μαζικοί διορισμοί για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες στην Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση, Αυτοδιοίκηση και σε όλες τις κοινωνικές δομές.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ