Ελλαδα

Εκπαιδευτικοί έκαναν «ντου» στην ΕΡΤ - Διεκόπη το δελτίο ειδήσεων (video)

Απρόοπτα on air στο κτίριο της Αγίας Παρασκευής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Ντου» στην ΕΡΤ κατά τη διάρκεια του δελτίου - Η αντίδραση της παρουσιάστριας

«Λοιπόν, μισό λεπτό, θα σε διακόψω. Κυρίες και κύριοι σε αυτό το σημείο θα περάσουμε εκτάκτως σε ένα μικρό διαφημιστικό διάλειμμα» ανέφερε η παρουσιάστρια του βραδινού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ, κόβοντας στη μέση τον πολιτικό συντάκτη που ενημέρωνε για τις ραγδαίες εξελίξεις στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Τι είχε συμβεί;

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα αναπληρωτών εκπαιδευτικών, αποτελούμενη από περίπου 50 άτομα, «μπούκαραν» στο στούντιο, κρατώντας πανό και άρχισαν να κάνουν θόρυβο -κάτι το οποίο έγινε άμεσα αντιληπτό από τους τηλεθεατές, όπως φαίνεται και στο σχετικό video.

Ούτε πλάνο από το ξύλο των ΜΑΤ

Όταν τέλειωσαν οι διαφημίσεις, έγινε σύνδεση με το στούντιο 3, προκειμένου οι αναπληρωτές να παρουσιάσουν τα αιτήματά τους.

Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές κατήγγειλαν την ΕΡΤ ότι παραβαίνοντας την αρχή δεοντολογίας, δεν παρουσίασε τους χιλιάδες διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε όλη τη χώρα, που βγήκαν την Παρασκευή στους δρόμους, ζητώντας μόνιμους διορισμούς. Επίσης, υποστήριξαν ότι δεν έδειξε ούτε την αστυνομική καταστολή που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό διαδηλωτών, παρά μόνον αρκέστηκαν στην προβολή μεμονωμένων επεισοδίων.

Παράλληλα, ζήτησαν να αποσυρθεί το «επαίσχυντο» νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για τους διορισμούς, το οποίο χαρακτήρισαν «νομοσχέδιο απολύσεων», καθώς θέτει εκτός της διαδικασίας αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που έχουν υπηρετήσει για χρόνια το δημόσιο σχολείο.

Κάλεσαν, μάλιστα, σε μαζική συμμετοχή στο νέο συλλαλητήριο στα Προπύλαια, τη Δευτέρα, στις 13.30.  

Εισβολή εκπαιδευτικών στην ΕΡΤ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ