Ελλαδα

Κλειστά παραμένουν σήμερα τα σχολεία στη Θεσσαλονίκη

Λόγω του παγετού

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κλειστά παραμένουν και σήμερα, Παρασκευή 11 Ιανουαρίου, όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Νομό Θεσσαλονίκης λόγω της κακοκαιρίας. Η απόφαση ελήφθη από την αντιπεριφερειάρχη Θεσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου.

«Η χιονόπτωση έχει σταματήσει στον νομό. Όμως, ο παγετός -κυρίως τις πρωινές ώρες- εξακολουθεί να προκαλεί προβλήματα. Επιπλέον, ενημερώνομαι ότι πολλά σχολεία δεν είναι έτοιμα να δεχτούν τους μαθητές λόγω συσσώρευσης χιονιού και πάγου στις αυλές» εξήγησε η κα Πατουλίδου.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι προκειμένου να αποφευχθούν τραυματισμοί μαθητών, όπως εκείνος σε σχολείο στον Εύοσμο, ελήφθη η απόφαση να μην ανοίξουν τα σχολεία.

Εξέφρασε, δε, την ελπίδα τα συνεργεία των δήμων μέχρι τη Δευτέρα να έχουν φροντίσει για τον καθαρισμό των αυλών και την ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων.

Παιδικοί σταθμοί

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κλειστοί θα είναι και οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί στους Δήμους Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Βόλβης, ενώ ανοιχτοί θα είναι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί στον Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη.