Ελλαδα

Φάκελοι με σκόνη στο Πολυτεχνείο και στα Πανεπιστήμια Κρήτης και Κέρκυρας

Επί τόπου κλιμάκια της ΕΜΑΚ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Περιπολικό
Περιπολικό/©INTIME/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Τρεις ακόμη ύποπτοι φάκελοι με παραλήπτες πανεπιστήμια ανά την ελληνική επικράτεια εντοπίστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, προκαλώντας συναγερμό στην αστυνομία.

Στον απόηχο των όσων εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Μυτιλήνη, οι αποστολές έγιναν τόσο στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, όσο και στα Πανεπιστήμια Κρήτης και Κέρκυρας. Ειδικότερα, ο ένας εστάλη στην Πρυτανεία της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου και ο δεύτερος είχε παραλήπτη το Ιόνιο Πανεπιστήμιο Κέρκυρας αλλά εντοπίστηκε στα ΕΛΤΑ Κέρκυρας και δεν έφτασε στον προορισμό του. Συνολικά 10 άτομα, που βρίσκονταν στον χώρο του ταχυδρομείου, μεταφέρθηκαν σε ειδικό χώρο  για προληπτικό έλεγχο. Ο τρίτος κρίθηκε ύποπτος, ωστόσο άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής αν περιέχει σκόνη.

Και στις τρεις περιπτώσεις, οι φάκελοι δεν ανοίχτηκαν και εστάλησαν απευθείας στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

Συναγερμός στη Μυτιλήνη

Υπενθυμίζεται ότι στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης παραμένουν προληπτικά τα 7 άτομα (πέντε διοικητικοί υπάλληλοι, ο νομικός σύμβουλος του Ιδρύματος και ο αστυνομικός που τον παρέλαβε), που ήρθαν σε επαφή με το ύποπτο αντικείμενο.

Ο φάκελος παρελήφθη στο κτίριο Διοίκησης. Αποδέκτης ήταν ο πρύτανης του πανεπιστημίου, Χρυσή Βιτζιλάκη. Τον φάκελο συνόδευε ένα σημείωμα που έγραφε: «Η νίκη θα είναι του Ισλάμ, χωρίς τους μουσουλμάνους». Ως αποστολέας εμφανίζεται άτομο από την Ινδία. Όπως έγινε γνωστό, με το άνοιγμα του φακέλου κάποιοι από τους παρόντες εργαζομένους παρουσίασαν συμπτώματα ερεθισμού στο στόμα και στη μύτη, τα οποία υποχώρησαν λίγες ώρες μετά.

Στο νησί βρίσκεται από τα ξημερώματα κλιμάκιο της Ειδικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) του Πυροσβεστικού Σώματος, το οποίο αφίχθη στο αεροδρόμιο με πτήση στρατιωτικού μεταγωγικού αεροσκάφους C-130. Μαζί με ειδικούς του «Δημόκριτου», το συγκεκριμένο κλιμάκιο, που είναι εξειδικευμένο στην αντιμετώπιση ραδιοβιοχημικών απειλών, παρέλαβε τον φάκελο.

Το ύποπτο αντικείμενο βρίσκεται πλέον στην Αθήνα, στα εργαστήρια του Γενικού Χημείου του Κράτους, όπου εξετάζεται το περιεχόμενό του. Μεταφέρθηκε στις 05.00 το πρωί της Πέμπτης με πτήση στρατιωτικού αεροπλάνου C-130.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ