Ελλαδα

Γυναικολόγος για «φακελάκι»: Δεν το ζήτησε, του προσφέρθηκε

Σε ειδική ανακρίτρια διαφθοράς παραπέμφθηκε ο γιατρός δημοσίου νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιατρός

Σε ειδική ανακρίτρια διαφθοράς παραπέμφθηκε να απολογηθεί ο γιατρός δημοσίου νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, που συνελήφθη από τους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ., κατηγορούμενος ότι εισέπραξε «φακελάκι» 1.000 ευρώ από γυναίκα ασθενή του.

Το «φακελάκι» προοριζόταν για την επίσπευση επέμβασης στην οποία επρόκειτο να υποβληθεί η ασθενής, παρακάμπτοντας τη λίστα αναμονής.

Ο συνήγορός του Δημήτρης Τσάκος, μιλώντας στο protothema.gr, τονίζει πως ο πελάτης του δεν ζήτησε ποτέ χρήματα αλλά του προσφέρθηκαν για τις υπηρεσίες του. «Δεν υπάρχει καμία απαίτηση χρημάτων και δεν έλαβε χρήματα. Του προσφέρθηκαν κάποια χρήματα, τα οποία ήταν για χάρη ευχαριστίας για τις προσφερθείσες υπηρεσίες» δήλωσε.

Ο κατηγορούμενος, γυναικολόγος - ογκολόγος, ζήτησε και πήρε 24ωρη προθεσμία για να απολογηθεί αύριο στις 12 το μεσημέρι και μέχρι τότε παραμένει σε καθεστώς κράτησης. Προηγουμένως, οδηγήθηκε στην εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, που του απήγγειλε ποινική δίωξη για δωροληψία κατ' επάγγελμα, σε βαθμό κακουργήματος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ