Ελλαδα

Fake news η είδηση για κλειστά σχολεία σε όλη την Αττική - Τι λέει η Περιφέρεια

Τι συνέβη με ανακοίνωση που αποδίδεται στην Ρένα Δούρου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κλειστά τα σχολεία σε 16 από τους 66 δήμους της Περιφέρειας Αττικής και όχι σε όλους τους δήμους, τελικά καθώς η είδηση ότι η περιφέρεια αποφάσισε να κλείσουν όλες οι σχολικές μονάδες αποδείχτηκε fake news.

Η Περιφέρεια υποστηρίζει πως λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας, η ιστοσελίδα «έπεσε» και κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός, εκδίδοντας ανακοίνωση, την οποία μάλιστα απέδωσαν στην Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου.

Μάλιστα, η Περιφέρεια ενημέρωσε πως από 'δω και πέρα η επίσημη ενημέρωση για τα σχολεία θα γίνει από την σελίδα της Περιφέρειας στο Facebook. 

Αμέσως η Περιφέρεια ενημέρωσε πως δεν υπάρχει καμία σχετική απόφαση για το κλείσιμο όλων των σχολείων.

Διευκρινίζει δε πως «Σε 16 από τους 66 δήμους της Περιφέρειας Αττικής έχει μέχρι στιγμής ληφθεί η απόφαση να μείνουν αύριο κλειστά τα σχολεία, ενώ σε μια σειρά άλλων δήμων -πέριξ του κεντρικού τομέα του Περιφέρειας- γίνονται συζητήσεις μεταξύ διευθυντών σχολείων και τοπικών αρχών, προκειμένου να αποφασισθεί εάν τελικά θα λειτουργήσουν ή όχι τα σχολεία αύριο.

Μέχρι στιγμής, σχετικές ανακοινώσεις έχουν εκδώσει, στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, οι δήμοι: Αχαρνών, Λαυρεωτικής, Μαραθώνα, Παιανίας, Σπάτων-Αρτέμιδας, Ωρωπού, Διονύσου, Σαρωνικού, Κρωπίας, Παλλήνης, Μαρκοπούλου-Μεσγαίας, Ραφήνας-Πικερμίου.

Στην Π.Ε. Δυτικής Αττικής έχει μέχρι στιγμής αποφασισθεί να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στους δήμους: Μεγαρέων, Ελευσίνας, Μάνδρας-Ειδυλλίας. Σα νησιά του Αργοσαρωνικού, έχει ληφθεί απόφαση μη λειτουργίας των σχολείων μέχρι στιγμής στο δήμο Σπετσών.

Η λειτουργία των σχολείων σε άλλους δήμους θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη του καιρού, που μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιάσει επικίνδυνες εξάρσεις».