Ελλαδα

Νέα δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ύψους 20.000.000 ευρώ

Για την Εθνική Λυρική Σκηνή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Με νέα δωρεά, τετραετούς διάρκειας, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στηρίζει την καλλιτεχνική εξωστρέφεια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος κ. Ανδρέας Δρακόπουλος και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κ. Γιώργος Κουμεντάκης ανακοίνωσαν νέα μεγάλη δωρεά ύψους 20.000.000€ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος προς στην Εθνική Λυρική Σκηνή.

Η δωρεά έρχεται να στηρίξει την υλοποίηση ενός τετραετούς σχεδίου προγραμματισμού και ανάπτυξης, το οποίο θα ενισχύσει την καλλιτεχνική εξωστρέφεια και τη γνωστοποίηση του έργου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο εξωτερικό.

Στο πλαίσιο της δωρεάς θα χρηματοδοτηθούν δράσεις που σχετίζονται με την ανάπτυξη στοχευμένων καλλιτεχνικών συνεργασιών, συμπαραγωγών, μετακλήσεων, διεθνών περιοδειών, που θα συντελέσουν στη διαμόρφωση μιας νέας καλλιτεχνικής ταυτότητας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Παράλληλα, η δωρεά θα χρηματοδοτήσει ετήσιας διάρκειας πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 (2021), ενώ την ίδια στιγμή μια μεγάλη καμπάνια προβολής προς μεγάλα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο θα μεγιστοποιήσει τη διεθνή απήχηση του νέου καλλιτεχνικού στίγματος της ΕΛΣ.

Συνέντευξη Τύπου για την Ανακοίνωση Νέας Δωρεάς του ΙΣΝ στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Το ΙΣΝ Υποστηρίζει την Παγκόσμια Εξωστρέφεια της ΕΛΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ