Ελλαδα

Εγνατία Οδός: Αναβάλλονται οι αυξήσεις στα διόδια

«Φρένο» από την Κομισιόν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εγνατία Οδός
Εγνατία Οδός/ ©EUROKINISSI/ΑΡΧΕΙΟ

Δεν έχει εγκρίνει η αρμόδια επιτροπή της Κομισιόν την τιμολογιακή πολιτική που αποφάσισε η ελληνική κυβέρνηση και αναμένονταν να τεθεί σε ισχύ από 1/1/2019, ζητώντας την αύξηση των διοδίων βάσει εκπομπής ρύπων των αυτοκινήτων.

Κατά συνέπεια αναβάλλονται οι αυξήσεις των διοδίων κατά μήκος της Εγνατίας Οδού. Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν το καλοκαίρι οι υπουργοί Οικονομικών και Υποδομών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Χρήστος Σπίρτζης αντίστοιχα, από την 1η Ιανουαρίου 2019 τα διόδια στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Ηγουμενίτσα με τους Κήπους Έβρου επρόκειτο να αυξηθούν από 0,03 ευρώ (με ΦΠΑ) σε 0,05 ευρώ (με ΦΠΑ), ανά χιλιόμετρο, για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Η αναπροσαρμογή υπολογίζεται δηλαδή από 66% έως 150% στα διόδια της Εγνατίας Οδού με τις μεγαλύτερες αυξήσεις να γίνονται στα διόδια στα Μάλγαρα. Η αύξηση μάλιστα στο συγκεκριμένο σταθμό φθάνει το 150%, με το κόσμιστρο να αυξάνεται από 1,20 ευρώ που είναι σήμερα στα 2,98 ευρώ. 

 «Είναι μία πρόταση την οποία προσπαθεί να εφαρμόσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γι αυτό και δεν επικυρώνει το νέο τιμολογιακό κατάλογο των διοδίων αν και αυτός έχει σταλεί εδώ και δύο μήνες. Η χρέωση ανάλογα με την εκπομπή ρύπων των αυτοκινήτων επιχειρείτε να εφαρμοστεί στην Γαλλία-αλλά και κει συναντούν αντιδράσεις» δήλωσε στο ethnos.gr ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού ΑΕ Απόστολος Αντωνούδης. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ