Ελλαδα

Τόνοι ναρκωτικών εντοπίστηκαν σε πλοίο στο λιμάνι του Ηρακλείου (εικόνες, video)

Μέσα σε κοντέινερ γεμάτα παπούτσια και ρούχα - Καρέ καρέ το ρεσάλτο του Λιμενικού ανοικτά της Κρήτης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
narkotika.jpg
©EUROKINISSI

Καλά κρυμμένη σε διπλούς πάτους κοντέινερ εντοπίστηκε η τεράστια ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, που κατασχέθηκε από το Λιμενικό Σώμα στο λιμάνι του Ηρακλείου Κρήτης.

Τα εμπορευματοκιβώτια βρίσκονταν σε πλοίο, το οποίο είχε ξεκινήσει από τη Λαττάκεια της Συρίας και είχε προορισμό τη Βεγγάζη της Λιβύης -χώρας όπου μαίνονται οι συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων φατρίων και υπάρχει έντονη παρουσία τζιχαντιστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής περισσότεροι από 6 τόνοι κατεργασμένης κάνναβης (σ.σ. «σοκολάτα»), καθώς και μεγάλη ποσότητα παραισθησιογόνων χαπιών Captagon -ευρύτερα γνωστό ως «το ναρκωτικό των τζιχαντιστών». Ωστόσο, υπάρχουν εκτιμήσεις ότι η συνολική ποσότητα στα 18 κοντέινερ μπορεί να φθάσει ακόμη και τους 12 τόνους, καθώς οι 6 τόνοι εντοπίστηκαν στα πρώτα 8 εμπορευματοκιβώτια.

boat-drogia.jpg

Το «ΝΟΚΑ», σημαία Συρίας με 10 άτομα πλήρωμα, βρισκόταν ανοιχτά της Κρήτης την περασμένη Πέμπτη και μεταφέρθηκε για έλεγχο στο λιμάνι Αθερινόλακκου της Σητείας. Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες δυσχέραναν την επιχείρηση, με το πλοίο, μήκους 18 μέτρων, να οδηγείται το βράδυ της Κυριακής στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ακολούθησε νέος ενδελεχής έλεγχος, κατά τη διάρκεια του οποίου τραυματίστηκε ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος, όταν έπεσε από μεγάλο ύψος. Η επιχείρηση συνεχίστηκε με άλλο υπηρεσιακό σκυλί από την Πάτρα.

Το «ρεσάλτο» του Λιμενικού στο φορτηγό πλοίο...

1544705481339184

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ