Ελλαδα

Θεσσαλονίκη: Εκκενώνεται δημοτικό σχολείο λόγω προβλημάτων στατικής επάρκειας

Η απόφαση αφορά το 54ο δημοτικό σχολείο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
aithousa3.jpg

Την εκκένωση δημοτικού σχολείου αποφάσισε ο δήμος Θεσσαλονίκης, καθώς έπειτα από προσεισμικό έλεγχο διαπιστώθηκαν προβλήματα στατικής επάρκειας.

Η απόφαση αφορά το 54ο δημοτικό σχολείο, στην οδό Ολυμπιάδος 29. Το δημοτικό συμβούλιο έκρινε αναγκαία τη μεταφορά των 85 μαθητών του σε γειτονικό σχολικό συγκρότημα. Στη σημερινή συνεδρίαση προτάθηκε να πάνε στο γειτονικό 53ο δημοτικό, μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, αλλά την οριστική απόφαση θα την λάβει η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης.

Ο προσεισμικός έλεγχος ξεκίνησε από τα γηραιότερα σχολικά συγκροτήματα και από τα πρώτα 18 ένα είχε πρόβλημα, είπε ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, απαντώντας στην κριτική που ασκήθηκε από δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης αναφορικά με το πόσα ακόμη σχολικά συγκροτήματα στον δήμο Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν προβλήματα στατικής επάρκειας.

Για τις εργασίες που πρέπει να γίνουν στο 54ο δημοτικό θα ξεκινήσει μελέτη, είπε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών 'Εργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ