33 οι συλλήψεις για τα χθεσινά επεισόδια - Έρευνα για τον άνδρα των ΜΑΤ που χτύπησε διαδηλωτή
Τρεις ανήλικοι και δύο αλλοδαποί μεταξύ των 13 συλληφθέντων για τα χθεσινά επεισόδια στην Αθήνα
Η αστυνομία προχώρησε χθες σε 181 προσαγωγές ατόμων, συνολικά, για επεισόδια σε συγκεντρώσεις και πορείες που έγιναν χθες, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, για τα δέκα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ενώ οι 30 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, όπως αναφέρει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ χαρακτηρίζει «δυναμικό και αποτελεσματικό το επιχειρησιακό σχέδιο».
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκαν ποινικές δικογραφίες αυτόφωρης διαδικασίας και οδηγούνται στις κατά τόπους εισαγγελικές Αρχές.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι προσαγωγές και οι συλλήψεις επιμερίζονται ως εξής:
Στην Αττική προσήχθησαν 66 άτομα από τα οποία συνελήφθησαν 13. Από τους 13 συλληφθέντες, τρεις είναι ανήλικοι και δύο αλλοδαποί. Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, οι ανήλικοι είναι και οι τρεις 17 ετών, ενώ διευκρινίζεται ότι συνελήφθησαν για τα επεισόδια στην πλατεία Κλαυθμώνος. Οσον αφορά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στα Εξάρχεια, συνελήφθησαν 10 άτομα, εκ των οποίων οι δύο είναι Γερμανοί, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα.
Στη Θεσσαλονίκη προσήχθησαν 52 από τα οποία συνελήφθησαν 15, στον Βόλο προσήχθησαν 25 άτομα από τα οποία συνελήφθησαν 2, στην Κρήτη προσήχθησαν 15 άτομα, στο Αγρίνιο 12 και στη Ρόδο 11.
«Το εύρος των προσαγωγών και των συλλήψεων αναδεικνύει τη βούληση και την αποφασιστική στάση της Ελληνικής Αστυνομίας απέναντι σε όσους επιχείρησαν να αμαυρώσουν τις χθεσινές εκδηλώσεις, με βίαιες ενέργειες και συμπεριφορές», υπογραμμίζει το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, ενώ προσθέτει:
«Εφαρμόστηκε ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός, με νέους, επικαιροποιημένους κανόνες και τακτικές επιχειρησιακής ανταπόκρισης και εμπλοκής, που είχαν ως αποτέλεσμα να διασφαλιστεί πλήρως το δικαίωμα των πολιτών να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις, αλλά και η προστασία τους από έκνομες ενέργειες. Όσοι εκδήλωσαν πρόθεση ή συμμετείχαν σε επεισόδια απομονώθηκαν έγκαιρα από τον κύριο όγκο και τη διάταξη των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων και πορειών και περιορίστηκε σημαντικά το πεδίο και η εμβέλεια της δράσης τους. Η συνολική επιχειρησιακή ανταπόκριση των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις κλήθηκαν να διαχειριστούν εξαιρετικά βίαιες σε βάρος τους επιθέσεις, με υψηλό επίπεδο διακινδύνευσης της σωματικής τους ακεραιότητας, εκτιμάται ως ιδιαίτερα ικανοποιητική».
Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ σημειώνει ακόμη, ότι «οι αστυνομικοί λειτούργησαν με επαγγελματισμό, ενστερνίστηκαν τη φιλοσοφία του νέου επιχειρησιακού μοντέλου για δυναμική και αποτελεσματική παρουσία και δράση της αστυνομίας και ανταποκρίθηκαν στο πνεύμα των εντολών και των οδηγιών. Όσον αφορά σε μεμονωμένα περιστατικά επίμεμπτης συμπεριφοράς, όπως αποτυπώνονται σε βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο, επισημαίνεται για άλλη μια φορά ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές από την ηγεσία τους Σώματος και με το πνεύμα αυτό θα εξεταστούν στο πλαίσιο της έρευνας που έχει διαταχθεί».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε τροχιά κλιμάκωσης οι κινητοποιήσεις
Συγκλονιστικές μαρτυρίες μητέρας και αδερφής για τη δολοφονία του 17χρονου στις Σέρρες
Με αφορμή το αν τα χιόνια θα φτάσουν σε χαμηλότερα υψόμετρα
Η οδηγία του υπουργείου Παιδείας
Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε νεογνά ηλικίας κάτω των 4 εβδομάδων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Χιόνια και στην Αττική έφερε το έντονο κύμα ψύχους που πλήττει τη χώρα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές
Πού χιονίζει από το βράδυ της Κυριακής
Νοσηλεύτηκε φέροντας πολλαπλές κακώσεις
Τα αιτήματα του ΣΑΤΑ
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου θα περάσουν δύο επιτροπές
Κλειστό το ρεύμα προς Χαλάνδρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.