Ελλαδα

Εξάρχεια: Δύο αστυνομικοί και δύο αντιεξουσιαστές τραυματίες (εικόνες, video)

Συγκρούσεις σώμα με σώμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
molotof-exarxeia-mat.jpg
© EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Συγκρούσεις σώμα με σώμα σημειώνονταν μέχρι αργά τη νύχτα στα Εξάρχεια μεταξύ αντιεξουσιαστών και ανδρών των ΜΑΤ.

Κουκουλοφόροι πετούσαν μέχρι αργά βόμβες μολότοφ στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Σπύρου Τρικούπη. Νωρίτερα, κουκουλοφόροι πέταξαν από μπαλκόνια πέτρες, φωτοβολίδες, βεγγαλικά και βόμβες μολότοφ στην αύρα της αστυνομίας, η οποία αποσύρθηκε σε ένα σημείο στην οδό Τοσίτσα. Αυτοκίνητα κάηκαν  στην συμβολή των οδών Τοσίτσα και Ζωσιμάδων.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, δύο αστυνομικοί και δύο αντιεξουσιαστές. Ειδικότερα, ένα άτομο τραυματίστηκε στο πόδι στην πλατεία των Εξαρχείων και μεταφέρθηκε με αυτοσχέδιο φορείο σε σημείο περιμετρικά της πλατείας όπου τον παρέλαβε το ΕΚΑΒ. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, ένας νεαρός παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα αλλά αρνήθηκε να του παρασχεθεί βοήθεια. Πληροφορίες του ΣΚΑΪ αναφέρουν ότι είναι τραυματίες και δύο αστυνομικοί που μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. 

Η αστυνομία επιχείρησε να διαλύσει τα οδοφράγματα που έστησαν νεαροί στις οδούς Στουρναρη Τοσίτσα και Σπύρου Τρικούπη, ενώ εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε υπόγειο διαμέρισμα στην οδό Τοσίτσα, η οποία τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο και δεν χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η ένταση πυροδοτήθηκε λίγο πριν από τις 19.50, όταν δυνάμεις των ΜΑΤ δέχτηκαν «βροχή» μολότοφ στην οδό Στουρνάρη και απάντησαν με βομβίδες κρότου-λάμψης και χρήση χημικών.

Όπως έγινε γνωστό, έως τις 10.30 το βράδυ είχαν γίνει 35 προσαγωγές. Ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι και ανήλικοι. Κανονικά σταματούν πλέον οι συρμοί του Μετρό στους σταθμούς «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο», οι οποίοι είχαν κλείσει προσωρινά στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας.

Νωρίτερα, οι κουκουλοφόροι είχαν βάλει φωτιά σε αντικείμενα που είχαν συσσωρεύσει στη μέση οδών, σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν τις δυνάμεις της αστυνομίας να τους απωθήσουν.

4645024.jpg
© EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

4645017.jpg
© EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Φλέγεται το κέντρο

4645026.jpg
© EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

4645164.jpg
© EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

4645182.jpg
© EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ