Ελλαδα

Μετανάστες πήραν ξύλα από κλειστό καφενείο για να ζεσταθούν και άφησαν 10 ευρώ στην είσοδο (εικόνες)

Η κίνηση που συζητήθηκε στη Νέα Βύσσα στον Έβρο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Άφωνος έμεινε ο ιδιοκτήτης ενός καφενείου στη Νέα Βύσσα στον Έβρο.

Όπως ανέφερε ο Δημήτρης Καζαντζής σε δηλώσεις του στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, το πρωί της Τρίτης βρήκε στην είσοδο της επιχείρησης έναν φάκελο με ένα χαρτονόμισμα των 10 ευρώ και ένα σημείωμα.

«Ήταν γραμμένο στα αγγλικά, πήγα σε γείτονα να μου το μεταφράσει, απόρησα που είδα έναν λευκό φάκελο και η έκπληξή μου ήταν ακόμη μεγαλύτερη όταν είδα μέσα τα 10 ευρώ» τόνισε.

thessnews.gr

Όπως εξήγησε, μια ομάδα μεταναστών που είχε περάσει τα ελληνοτουρκικά σύνορα, πήρε ξύλα από δύο τσουβάλια έξω από το κλειστό καφενείο και στη συνέχεια άφησε 10 ευρώ. Το περιστατικό εκτυλίχθηκε το βράδυ της Δευτέρας, με τη θερμοκρασία να έχει πέσει κάτω από το μηδέν. Οι μετανάστες έκαψαν τα ξύλα σε παρακείμενο σημείο για να ζεσταθούν.

thessnews.gr

«Χθες το βράδυ μια ομάδα ανθρώπων ήρθαμε από την Τουρκία. Εξαιτίας του κρύου έπρεπε να ανάψουμε μια φωτιά και χρησιμοποιήσαμε τα ξύλα σας. Παρακαλώ, δεχτείτε αυτά τα ευρώ» επισημαίνεται στο σημείωμα.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, είναι η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο, διευκρινίζοντας ότι καθημερινά περνούν από το καφενείο του δεκάδες μετανάστες χωρίς μέχρι σήμερα να έχει προκύψει το παραμικρό πρόβλημα.