Ελλαδα

Προτάσεις για σπουδές που θα αναδείξουν το ταλέντο σου

Καλλιτεχνική εκπαίδευση, υποτροφίες, σεμινάρια, ΙΕΚ και κολέγια

A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 451
13’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Προτάσεις για σπουδές που θα αναδείξουν το ταλέντο σου και θα σου ανοίξουν την πόρτα στην αγορά εργασίας

Καλλιτεχνική εκπαίδευση, υποτροφίες, σεμινάρια, ΙΕΚ και κολέγια. Προτάσεις για σπουδές που θα αναδείξουν το ταλέντο σου και θα σου ανοίξουν την πόρτα στην αγορά εργασίας.


ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ, ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ, ΘΕΑΤΡΟ

NEW YORK COLLEGE

Αμαλίας 38, 210 3225961, www.nyc.gr

Το NYC προσφέρει σπουδές κορυφαίου επιπέδου στον ευρύτερο τομέα του κινηματογράφου: Βασικές αρχές σκηνοθεσίας, Αρχές και πρακτικές συγγραφής σεναρίου, διεύθυνση φωτογραφίας, κινηματογράφος και ψυχανάλυση, υποκριτική: μέθοδοι και πρακτικές, low budget - high spirit, ντοκιμαντέρ κ.ά. Με διευθυντή σπουδών τον Δημήτρη Παναγιωτάτο και καθηγητές κορυφαίους επαγγελματίες του χώρου, όπως οι Π. Βούλγαρης, Ε. Χατζής, Ν. Γραμματικός, Β. Χασάνδρα, Κ. Μαραγκουδάκη, Δ. Χατούπη κ.ά., το NYC εφαρμόζει ένα πρωτοποριακό σύστημα σπουδών, ανοιχτό σε κάθε ηλικία, που προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε φοιτητή, από τον αρχάριο έως τον επαγγελματία. Είναι πιστοποιημένο και αναγνωρισμένο από το Βρετανικό Συμβούλιο Πιστοποίησης ως ίδρυμα που παρέχει ανώτατη εκπαίδευση.


IANOS

Σταδίου 24, 210 3217920, www.ianos.gr

Ένα νέο κύκλο σεμιναρίων, ο οποίος καλύπτει ένα ευρύ φάσμα γνωστικών αντικειμένων που σχετίζονται με το βιβλίο, παρουσιάζει ο IANOS. Τα εργαστήρια-σεμινάρια έχουν στόχο να μάθουν οι νέοι συγγραφείς τα μυστικά της γραφής, καλλιεργώντας τους τρόπους έκφρασής τους και να συντελέσουν στην επαγγελματική κατάρτιση διορθωτών-επιμελητών, προκειμένου αυτοί να συμβάλουν στην παραγωγή άρτιων λογοτεχνικών και επιστημονικών κειμένων. Από τον Οκτώβριο έως και τον Δεκέμβριο θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής (διήγημα, μυθιστόρημα, αστυνομικό, μεταμοντέρνα γραφή κ.ά.), Διόρθωσης-Επιμέλειας Κειμένων και Εικονογράφησης, ενώ πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν και οι ενότητες σεμιναρίων εξ αποστάσεως (e-learning). Ενημέρωση για τα σεμινάρια στις 12/10, 12.00, Σταδίου 24.


ΜΙΚΡΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Πλ. Αγίων Ασωμάτων, Θησείο, 210 3243306, www.mikropolytexneio.gr

Πολύ πλούσιο και το φετινό πρόγραμμα σεμιναρίων του Μικρού Πολυτεχνείου και σας το παραθέτουμε αναλυτικά: Διακόσμηση - Γ. Γιαννούλης, Σκηνογραφία / Ενδυματολογία - Ν. Κληρονόμοw και Γ. Λυτζέρης, Make-up - Χ. Παναγοπούλου, Μοντάζ - Κ. Ακκαουί, Υποκριτική - Δ. Κανέλλος, Σκηνοθεσία Κινηματογράφου & Video Art - Μ. Κωνσταντάκος και Μ. Μηλιαρά, Εικονοληψία για το σινεμά - Γ. Φώτου, Μουσική Ραδιοφωνική Εκπομπή - Γ. Φλωράκης, Κινούμενο Σχέδιο - Β. Μελίστας, Ψηφιακή Φωτογραφία - Γ. Βουλγαράκης, Ιστορία - Θεωρία Κινηματογράφου - Μ. Μωραΐτης, Σενάριο - Στ. Βαλούκος και Δ. Κοτσέλης, Κειμενογραφία - Τ. Αρβανίτης, Δημιουργική Γραφή - Χ. Αγγελάκος και Δ. Μαρίνος, Παραμύθι και Ψυχολογικά Αρχέτυπα - Μ. Δορμπαράκη, Αφήγηση παραμυθιού - Μ. Μαράτου, Ποίηση - Χ. Οικονομίδου, Ζωγραφική - Α. Μάγκος, Στιχουργική / Νέοι Τραγουδοποιοί - Γ. Ανδρέου, Ορθοφωνία - Α. Μέρμηγκα, Σχολείο Κοσμήματος - Ρ. Πανάγου, Εικαστικό Ρούχο και Αξεσουάρ - Χ. Κοέν, Αργυρο-Χρυσοχοϊα - Π. Πούλιου, Κηροπλαστική - Σ. Σιώκας, Ιστορία Τέχνης - Ε. Χρυσοχέρη, Ελεύθερο Σχέδιο - Ι. Παπαγεωργίου, Εικονογράφηση Παιδικού Βιβλίου / Comic - Ε. Ντέλλα, Hatha Yoga - Τ. Σκανάτοβιτς, Αστρολογία - Γ. Πανόπουλος, Πλέξιμο - Μ. Ντάβου, Image making / Personal Styling - Γ. Γαβριηλίδης. Τα σεμινάρια θα παρουσιαστούν από τους εισηγητές τους στις 30/9, 19.30.


ΑΡΧΗ – ΑΝΩΤΕΡΗ ΣΧΟΛΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Μιχαήλ Βόδα 13, 210 8810496, www.arhi.gr, www.ordino.gr

Στα 20 χρόνια της παρουσίας της στο χώρο της θεατρικής εκπαίδευσης, η Αρχή ανέπτυξε και εδραίωσε τη φιλοσοφία της και την πρακτική της : Η σημασία της συνέπειας και της συνέχειας, η συνεργασία σε βάθος χρόνου μεταξύ δασκάλων και σπουδαστών, έγιναν ο πυρήνας μιας συστηματικής δουλειάς που στόχο είχε να συμβάλλει στην ανανέωση της θεατρικής εκπαίδευσης, προωθώντας το συλλογικό μοντέλο και την αλλαγή του θεατρικού τοπίου στην Ελλάδα. Θα διδαχθείτε Υποκριτική, Κίνηση, Αγωγή Λόγου, Ξιφασκία - Σκηνική πάλη, Μουσική - Τραγούδι, Σκηνογραφία, Κινηματογράφο και Θεωρητικά μαθήματα. Υπό τη διεύθυνση της Νέλλης Καρρά.


ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ Σ - ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ (LSA)

Σεμέλης 24-26, Μέγαρο Μουσικής, 210 6728936, www.mariachaniotaki.gr

Στόχος του Εργαστηρίου, που βρίσκεται στον 14ο χρόνο της λειτουργίας του, είναι η μελέτη της Σκηνογραφίας και της Ενδυματολογίας στο Θέατρο, το Χορό, την Όπερα και τον Κινηματογράφο, ενώ τα μαθήματα απευθύνονται σε ζωγράφους, γλύπτες, εικαστικούς, αρχιτέκτονες, σπουδαστές εικαστικών και θεατρικών σπουδών, διακοσμητές, ηθοποιούς, χορευτές κ.ά. (με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου δίδεται βεβαίωση παρακολούθησης). Παράλληλα, γίνονται δίμηνα και πεντάμηνα σεμινάρια με θέματα που αφορούν τη δημιουργία κουστουμιών, προετοιμασία portfolio για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό κ.ά. Έναρξη μαθημάτων: 1/10.


ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

www.britishcouncil.gr ,  210 3692336

Το Βρετανικό Συμβούλιο σε συνεργασία με το Kinston Writing School του Kingston University του Λονδίνου καλεί και φέτος, για δεύτερη χρονιά, νέους παθιασμένους με τη λογοτεχνία, συγγραφείς και ποιητές, για να δημιουργήσουν ομάδες συγγραφής, να μοιραστούν τη δουλειά και το πάθος τους, να ακούσουν σχόλια, να ανταλλάξουν γνώσεις και τεχνικές γραφής και να γνωρίσουν έμπειρους και καταξιωμένους συγγραφείς. Η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση ανάγνωσης θα γίνει στις 2/10, 18.00, στο Λεξικοπωλείο, Στασίνου 13, Παγκράτι. Στην εκδήλωση ανάγνωσης θα διαβάσουν δουλειά τους συμμετέχοντες από κάθε ομάδα και θα μοιραστούν τα κείμενα και τις σκέψεις τους οι συγγραφείς: Σόφκα Ζηνόβιεφ, Μανίνα Ζουμπουλάκη και Αλέξανδρος Ντερπούλης.


ΧΟΡΟΣ

FLAMENCO CONTRA TIEMPO

Βασιλέως Αλεξάνδρου 9, Περιστέρι (μετρό Άγ. Αντώνιος), 210 5757516

Η πρώτη εξειδικευμένη σχολή φλαμένκο στα δυτικά προάστια, όπου η Δήμητρα Κασκάνη (χρυσό μετάλλιο στον πρώτο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φλαμένκο - Ιούνιος 2011) θα σας διδάξει τις σωστές βάσεις και τη σωστή τεχνική του χορού, χορογραφία, αυτοσχεδιασμό και ρυθμολογία. Τα μαθήματα γίνονται με συνοδεία κιθάρας, τραγουδιού και cajon (κρουστό), ενώ λειτουργούν τμήματα απόκτησης των διεθνώς αναγνωρισμένων πτυχίων του συστήματος εξετάσεων της Spanish Dance Society. Υπάρχουν τμήματα πρωινά και απογευματινά για όλες τις ηλικίες και όλα τα επίπεδα, ενώ κατά τη διάρκεια της χρονιάς διοργανώνονται παραστάσεις, προβολές ταινιών και εκπαιδευτικά ταξίδια στην Ισπανία με σκοπό την άμεση εκμάθηση της κουλτούρας του φλαμένκο.


ΤΕΧΝΟΡΟΗ ΜΑΙΡΗ ΒΑΝΔΩΡΟΥ

Αλκαμένους 175 (μετρό Αττικής), 210 8640180

Μια από τις πιο σημαντικές σχολές χορού της Αθήνας μας ιδρύθηκε από την Κική

και τη Μαίρη Βανδώρου, γνωστής καλλιτεχνικής οικογένειας. Εδώ και 4 δεκαετίες, με συνεχή καλλιτεχνική, επιμορφωτική και πολιτιστική παρουσία, ήταν πάντα για τους μαθητές της ένα δεύτερο σπίτι. Η σχολή στεγάζεται σε ένα σύγχρονο κτίριο 340 τ.μ. κατάλληλα διαμορφωμένο και πλήρως εξοπλισμένο. Ανταποκρινόμενη στις ανάγκες της εποχής, η σχολή, σε συνεργασία με άρτια καταρτισμένους καθηγητές, προσθέτει νέα προγράμματα χορού (zumba, pilates, hip hop, r’n’b, creative dancing κ.ά.), καθώς και πολεμικές τέχνες (wing chun, kung fu, krav maga, street fight, αυτοάμυνα) για ενήλικες και παιδιά στις πιο φιλικές τιμές. Ενημερωθείτε για τη σχολή και τις προσφορές στην ιστοσελίδα www.facebook.com/MaryVandorou DanceSchool. Οι αίθουσες διατίθενται και για πρόβες σε ομίλους και σε χορευτικές ομάδες.


ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΧΟΡΟΥ DANZARIN

Θεσσαλονίκης 17, Γέφυρα Πουλοπούλου, Πετράλωνα/Θησείο, 211 4028087, 6937 106972.

Με τη νέα χρονιά, αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ξεκινούν τμήματα αρχαρίων αργεντίνικου τάνγκο, που είναι και το κύριο καλλιτεχνικό αντικείμενο στο οποίο εστιάζει το Εργαστήρι Χορού Danzarin. Για να μάθετε να χορεύετε το μηνιαίο κόστος είναι € 50, που περιλαμβάνει το κύριο μάθημα μιάμιση ώρας, ένα προαιρετικό μάθημα τεχνικής και μία βραδιά πράκτικα, για εξάσκηση + κοινωνικοποίηση + «περνάμε καλά». Στη σχολή γίνεται μιλόνγκα (βραδιά χορού) κάθε Κυριακή από τις 7 μέχρι τις 12.30, με δωρεάν εισαγωγικό μάθημα. Για όσους ενδιαφέρονται να δουν από κοντά και να δοκιμάσουν, προσφέρεται ανοιχτό μάθημα γνωριμίας κατόπιν συνεννόησης.


ART & DESIGN

ΑΚΤΟ

Ευελπίδων 11Α, Πεδίον Άρεως, 210 5230130 / Πλατεία Κουμμουνδούρου, 210 3238111 / 26ης Οκτωβρίου 38-40, 2310 221231,

www.akto.gr

Από τα μεγαλύτερα κολλέγια τέχνης, design & media στη χώρα μας, με την επικύρωση του κρατικού βρετανικού πανεπιστημίου Middlesex, προσφέρει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών σε επίπεδο Bachelor of Arts Honours Degree και Master o Arts in Design. Θα επιλέξετε από τις ειδικότητες: graphic design, interior architecture, photography, fashion design, fine art & technology, sketch - comics - cartoon. Προσφέρει επίσης ευέλικτα προγράμματα σπουδών Open Learning και Distance Learning. Με γραφείο σταδιοδρομίας που έχει βοηθήσει εκατοντάδες αποφοίτους να εργαστούν ως γραφίστες, αρχιτέκτονες εσωτερικού χώρου, animators, φωτογράφοι, παραγωγοί ψηφιακής εικόνας, σκιτσογράφοι και εικονογράφοι, ζωγράφοι, γλύπτες, διακοσμητές κ.λπ.


PROGRAFIX - SCHOOL OF DESIGN & NEW MEDIA

Βασ. Σοφίας 84, έναντι Μεγάρου Μουσικής, 210 7782401.

Στην ProGrafix ο σπουδαστής θα βρει άριστη υλικοτεχνική υποδομή και εκπαιδευμένο διδακτικό προσωπικό με πολυετή εμπειρία στο επιστημονικό του πεδίο, ενώ θα επωφεληθεί της συνεχούς υποστήριξης και ενημέρωσης σε κάθε βήμα του, πριν τη συμμετοχή, κατά την παρακολούθηση αλλά κυρίως μετά την ολοκλήρωση κάποιου προγράμματος όταν θα εφαρμόσει στην εργασία του τις γνώσεις που απέκτησε. Η ProGrafix ς προσφέρει ολοκληρωμένα σεμινάρια εκμάθησης των παρακάτω εξειδικευμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων: Autodesk®AutoCAD, Autodesk®3DsMax®, Photoshop, Illustrator, Corel Draw, Web Development (Joomla), Web Design (Dreamweaver), Wordpress.


ΒΑΚΑΛΟ ART & DESIGN

Λ. Κατσώνη 26, Λυκαβηττός, 210 6442514, www.vakalo.gr

Η σχολή που πριν από 55 χρόνια εισήγαγε στην Ελλάδα την εκπαίδευση του Design, παρέχει τριετή προγράμματα Bachelor of Arts στη Γραφιστική (Graphic Design) και στην Αρχιτεκτονική Εσωτερικού Χώρου (Interior Design), μεταπτυχιακές σπουδές Master of Arts στην Οπτική Επικοινωνία (Visual Communication) και στον Αρχιτεκτονικό Σχεδιασμό (Architectural Design) και μονοετή επιμορφωτικά προγράμματα στη Ζωγραφική, τη Σκηνογραφία - Ενδυματολογία και το Κόμικ.


ΚΟΣΜΗΜΑ - ΚΕΡΑΜΙΚΗ

HANDROMANIA

Ανδρέα Παπανδρέου 39, Χαλάνδρι, 210 6891566 / Εθνικής Αντιστάσεως 2, Περιστέρι, 210 5756154, www.handromania.gr

Γνωστά από τα πολύ ευφάνταστα και καλόγουστα κοσμήματα που φιλοξενούν στις βιτρίνες τους, τα καταστήματα Handromania πραγματοποιούν μια σειρά σεμιναρίων για να μάθετε και εσείς τα μυστικά τους: «Εισαγωγή στο κόσμημα», όπου θα γνωρίσετε τα βασικότερα εξαρτήματα που αφορούν την ολοκλήρωση ενός κοσμήματος, ενώ θα έρθετε σε επαφή και με το κομπολόι, «Επεξεργασία του σύρματος», όπου θα μάθετε να σφυρηλατείτε και να κολλάτε το σύρμα και να φτιάχνετε τα δικά σας κοσμήματα με χάντρες και ημιπολύτιμους λίθους. Κι ακόμα, «Κούκλα κουκλοθέατρου» – κυρίως από ανακυκλώσιμα υλικά, «Χειροποίητο κόσμημα, ασήμι» – ένα γοητευτικό ταξίδι στον κόσμο της αργυροχρυσοχοΐας με πρώτη ύλη το μέταλλο, «Γλυπτική» – μια δημιουργική διαδικασία όπου ένα ανάγλυφο μπορεί να είναι η απεικόνιση ενός κεφαλιού ή ενός απλού διακοσμητικού μοτίβου, και «Παιχνιδοκοσμήματα» – σεμινάριο για παιδιά, σε 6 βήματα. Με πολύ προσιτές τιμές.


ΕΕΣ GALILEO

Μιλτιάδου 11, 217 7020301, 6832 525492, www.galileo.edu.gr

Εκπαιδευτικός φορέας με εξειδίκευση στο κόσμημα που απευθύνεται τόσο σε αρχάριους όσο και σε τεχνίτες που θέλουν να αποκτήσουν κάποια εξειδίκευση. Τα προγράμματα είναι ταχύρυθμα και καλύπτουν όλες τις τεχνικές κατασκευής κοσμημάτων, κλασικές και μοντέρνες, ενώ προσφέρεται υψηλή εξειδίκευση σε τεχνικές όπως η καρφωτική, η μεταλλοπλαστική (repouse), το σχέδιο κοσμήματος, η χαρακτική κ.λπ. Οι σπουδαστές μπορούν να πάρουν μέρος και σε εκθέσεις, σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και στην Ελλάδα.


ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ «ΠΕΡΙ ΓΗΣ»

Ιωάννου Μεταξά 13, Άγ. Δημήτριος, 210 9764781.

Λειτουργεί εδώ και 8 χρόνια και τα μαθήματα γίνονται σε ομάδες αρχαρίων και προχωρημένων (και παιδικά τμήματα), με μοναδικές προϋποθέσεις συμμετοχής το ομαδικό πνεύμα και την παιδικότητα. Όπως λένε και οι ίδιοι, στο «ΠΕΡΙ ΓΗΣ» διεγείρεται η φαντασία και ενισχύεται ο αυθορμητισμός, ενώ παράλληλα τονώνεται η αυτοπεποίθηση μέσα από τη χαρά της δημιουργίας. Τα μαθήματα ξεκινούν σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.


ΙΕΚ - ΚΟΛΕΓΙΑ - ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Αθήνα: Κοδριγκτώνος 16 / Πειραιάς: Φίλωνος 67 & Σωτήρος Διός, 210 8224074 (ενιαίο τηλέφωνο) / Θεσσαλονίκη: Τσιμισκή 14, 2310 260 200,

www.iek-akmi.gr

Ένα ακόμα σημαντικό βήμα στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας και διασύνδεσης με την αγορά εργασίας και στις χώρες του εξωτερικού πραγματοποίησε το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, το οποίο επισκέφθηκε κλιμάκιο Ευρωπαίων επιχειρηματιών, συνοδευόμενοι από στελέχη υπουργείων Οικονομικών και Παιδείας χωρών της Ευρώπης, με σκοπό την εξεύρεση πλαισίου συνεργασίας ευρωπαϊκών επιχειρήσεων με το ΙΕΚ ΑΚΜΗ για την απασχόληση των αποφοίτων του. Το πρόγραμμα θα ενταχθεί στο πλαίσιο δράσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πρακτική άσκηση/απασχόληση μέσω κοινοτικών πόρων, ενώ οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων εντυπωσιάστηκαν από την υποδομή, τα εργαστήρια και τις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Στους τομείς ενδιαφέροντος για την εξεύρεση στελεχών, συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων ο τομέας του τουρισμού και της εστίασης, της υγείας, των μηχανολογικών και τεχνολογικών επαγγελμάτων, της επικοινωνίας και των οπτικοκοακουστικών μέσων και της Οικονομίας και Διοίκησης ευρύτερα.


Ι.Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ

Ιουλιανού 33, Αθήνα, 210 8225983 / Ερμού 45, πλ. Αριστοτέλους, Θεσσαλονίκη, 2310 226318, www.delta-iek.gr

Προσφέρει προγράμματα σπουδών στα πιο περιζήτητα επαγγέλματα, όπως: πληροφορική, μηχανολογία, ηλεκτρολογία, ηλεκτρονικά, οικονομία & διοίκηση, επαγγέλματα μόδας & ομορφιάς, μουσική τεχνολογία, τουριστικά επαγγέλματα, επαγγέλματα υγείας & κοινωνικών υπηρεσιών, ΜΜΕ κ.ά. Η διάρκεια των σπουδών κυμαίνεται από 2 έως 4 εξάμηνα, ενώ μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών οι απόφοιτοι αποκτούν Κρατικό Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης μετά από εξετάσεις Πιστοποίησης του Ε.Ο.Π.Π. (Υπουργείου Παιδείας), το οποίο είναι αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα όσο και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


BCA / Οικονομικό Κολέγιο Αθηνών

Δημητρέσσα 4 (περιοχή Hilton), 210 7253 783-6 / Τατοΐου 2 & Όθωνος 77, Κηφισιά, 210 8088 008-9 / Λεωφ. Ποσειδώνος 95 & Φοίβης 1, Γλυφάδα, 210 8986 086, www.bca.edu.gr

Οι απόφοιτοί του αποκτούν βρετανικά πτυχία Bachelors και Maters, με πλήρη αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων για την Ελλάδα και όλες τις χώρες της Ε.Ε., στους τομείς της Ναυτιλίας, του Τουρισμού και της Διοίκησης Επιχειρήσεων. Με υψηλή ποιότητα σπουδών, άριστο υλικοτεχνικό περιβάλλον και εκπαιδευτικό προσωπικό με πολυετή πείρα στους συγκεκριμένους τομείς. Η σύνδεση των σπουδών με την αγορά εργασίας ενισχύεται (και) από το πρωτοποριακό διαδικτυακό γραφείο καριέρας BCA Career Network, ενώ στη φετινή Ημέρα Καριέρας έλαβαν μέρος 23 κορυφαίες στο είδος τους επιχειρήσεις, όπως οι FOCUS BARI, AB Bασιλόπουλος, Arian Maritime S.A., Ulysses Systems, Alexander Moore, Manpower, Πλαίσιο, Media Saturn, ING κ.ά.


ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

Μασσαλίας 22, 210 3680900, www.hau.gr

Με έτος ίδρυσης το 1957, η Ελληνοαμερικανική Ένωση παραμένει ένας απόλυτα εξειδικευμένος οργανισμός στην εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας, προσφέροντας παράλληλα προγράμματα σπουδών στην Πληροφορική και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, τα οποία ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς. Τα προγράμματα αυτά περιλαμβάνουν τμήματα αρχαρίων μέχρι απόκτησης πτυχίου σε συνεργασία με ευρωπαϊκά και αμερικανικά πανεπιστήμια, καθώς και προγράμματα  προετοιμασίας σπουδαστών και επαγγελματιών για διεθνώς αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις. Παράλληλα, από τα μέσα Οκτωβρίου θα αρχίσει και η σειρά online σεμιναρίων για την πολιτιστική διαχείριση.


CITY UNITY COLLEGE

Καρύτση 1 και Κολοκοτρώνη, Σύνταγμα / Θησέως 15-17, Σύνταγμα / Ποσειδώνος 70, Γλυφάδα, 210 3243222, www.cityu.gr

Το City Unity διευρύνει τους ορίζοντές του δημιουργώντας το Κέντρο Διά βίου Μάθησης 2, το οποίο παρέχει προγράμματα που επικεντρώνονται στην επίτευξη των στόχων του φοιτητή ή του επαγγελματία. Τα προγράμματα του Κέντρου Διά βίου Μάθησης 2 καλύπτουν συγκεκριμένες επαγγελματικές ανάγκες ενηλίκων που επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους είτε στο δικό τους είτε σε άλλο τομέα. Οι τομείς σπουδών που παρέχονται είναι οι: Γραφιστική, Διακόσμηση Εσωτερικών Χώρων, Γενική και Αθλητική Δημοσιογραφία, Social Media, Μετάφραση, Διερμηνεία & Διεθνείς Σχέσεις, Προσωπικό Ασφάλειας, Ναυτιλιακά, Ξενοδοχειακά - Τουριστικά, Πληροφορική, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Οδοντιατρική (Εμφυτεύματα), Ψυχολογία, Ελληνική Γλώσσα.


AMC / ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΕΓΙΟ

Σωρού 74, Μαρούσι, 210 6199891 / Φίλωνος & Σωτήρος 1Α, Πειραιάς, 210 6199891 / Ελ. Βενιζέλου 14, Θεσσαλονίκη, 2310 241010, www.amc.edu.gr

Με την εμπειρία 30 χρόνων πορείας στην ελληνική εκπαίδευση, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο παρέχει, σε συνεργασία με διακεκριμένα δημόσια πανεπιστήμια του εξωτερικού, μια σειρά από πιστοποιημένα προγράμματα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών, που καλύπτουν σύγχρονα επιστημονικά πεδία και ανταποκρίνονται στις σημερινές απαιτήσεις της ελληνικής και διεθνούς αγοράς εργασίας. Θα βρείτε ειδικότητες στους τομείς της διοίκησης επιχειρήσεων και οικονομικών, των ανθρωπιστικών επιστημών, της πληροφορικής, των πολυτεχνικών επιστημών, των επιστημών πολιτισμού και επικοινωνίας. Δικλείδες ασφαλείας της υψηλής ποιότητας σπουδών αποτελούν η διάρθρωση του Κολλεγίου, το Ακαδημαϊκό Συμβούλιο, η τεχνογνωσία και η εμπειρία του ακαδημαϊκού δυναμικού, οι υποδομές και οι κτιριακές εγκαταστάσεις, η βιβλιοθήκη χιλιάδων τίτλων και η τεχνολογική υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας.


ΕΛΛΗΝΟΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΚΟΛΕΓΙΟ

Αθήνα: Ευελπίδων 11Α, 210 8217710 /

Θεσσαλονίκη: 26ης Οκτωβρίου 38-40 & Α. Γεωργίου, 2310 544723, www.ellinovretaniko.gr

Προσφέρει τη δυνατότητα βρετανικών πανεπιστημιακών σπουδών στην Ελλάδα, με τους σπουδαστές του να αποκτούν Bachelor και Master από το Glyndŵr University της Ουαλίας, στους τομείς: Ψυχολογίας, Διοίκησης - Marketing – Λογιστικής, Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, Αρχιτεκτονικής και Μηχανικών. Από φέτος το Ελληνοβρετανικό Κολέγιο εντάχθηκε στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΑΚΤΟ, στεγάζεται πλέον στα υπερσύγχρονα campus του ΑΚΤΟ (στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη) και έτσι οι σπουδαστές του απολαμβάνουν τις πιο σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις και υποδομές, ενώ έχουν περισσότερες δυνατότητες και επιλογές στις σπουδές τους.


ALBA

Ξενίας 6-8, Αθήνα, 210 8964531, www.alba.edu.gr

Το ALBA Graduate Business School at The American college of Greece λειτουργεί ως ένας ανεξάρτητος μη κρατικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός υπό την αιγίδα του ΣΕΒ, της ΕΕΔΕ και του ΕΒΕΑ. Το ALBA προσφέρει τα ακόλουθα μεταπτυχιακά προγράμματα, τα περισσότερα από τα οποία είναι πιστοποιημένα από εξειδικευμένους διεθνείς οργανισμούς πιστοποίησης, όπως το The Association of MBAs (AMBA) και το European Foundation for Management Development (EFMD/EPAS): Executive MBA, The ALBA MBA, MBA in Shipping, MBA in Banking (υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών), MSc in Marketing, MSc in International Business and Management, MSc in Strategic HRM, MSc in Business for Lawyers, Double Masters for Lawyers (σε συνεργασία με το University of Reading, School of Law), MSc in Finance (αποκλειστικό Πρόγραμμα Επιλογής (Program Partner) του CFA στην Ελλάδα), MSc in Risk Management, MSc in Shipping Management, MSc in International Shipping and Finance (σε συνεργασία με το University of Reading). Επίσης, το Γραφείο Σταδιοδρομίας και Αποφοίτων παρέχει σε όλους τους φοιτητές και αποφοίτους  συμβουλευτική υποστήριξη σε θέματα διαχείρισης σταδιοδρομίας και αναζήτησης εργασίας.


ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

ΚΑΡΙΕΡΑ

Αποστόλου Παύλου 10Α, Μαρούσι, 210 8115355.

Το πρόγραμμα επιδοτούμενων επαγγελματικών σεμιναρίων για το Φθινόπωρο ανακοίνωσε το kariera Training & Development Centre. Πρόκειται για βραχυπρόθεσμα σεμινάρια (Workshops) σε θεματολογίες business και προσωπικής ανάπτυξης και μακροσκελή (Diplomas), τα οποία εστιάζουν και αναλύουν μια συγκεκριμένη θεματική. Παράλληλα, θα βρείτε και τα Virtual Seminars, μαγνητοσκοπημένα σεμινάρια σε CD, τα οποία μπορείτε να αγοράσετε και να παρακολουθήσετε σε όποιο χώρο ή χρόνο θέλετε.


ATHENS FASHION CLUB

Αγίας Ελεούσας 5, Μοναστηράκι, 210 2848215, www.athensfashionclub.com

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη της αγοράς για άρτια καταρτισμένους επαγγελματίες στο χώρο της μόδας, το Athens Fashion Club ενδυναμώνει τους σπουδαστές του διδάσκοντας επιχειρηματικότητα και μάρκετινγκ σε όλα τα διετή προγράμματα σπουδών για Σχεδιαστές Μόδας και Στυλίστες, με σκοπό την ορθή τοποθέτηση των προϊόντων τους στην αγορά εργασίας, τη διάκριση και την αναγνώρισή τους από το ευρύ κοινό. Παράλληλα πραγματοποιούνται τετράμηνα σεμινάρια Personal Styling, Fashion Design, Πατρόν και Ραπτικής. 


Έκθεση των σπουδαστών της Σχολής Ορνεράκη

Με αφορμή την έκθεση με τίτλο «Το Τέταρτο Μνημόνιο» που θα παρουσιάσουν σε λίγες ημέρες οι σπουδαστές της Σχολής Ορνεράκη, η ATHENS VOICE είχε κάποια ερωτήματα. Μας απαντά η Ελένη Ορνεράκη, υπεύθυνη Επικοινωνίας της σχολής.

Η έκθεση των σπουδαστών έχει τίτλο «Τέταρτο Μνημόνιο». Τι να περιμένουμε να δούμε; «Θα απολαύσετε ωραίες εικόνες, έξυπνες ιδέες διατυπωμένες με όλες τις τεχνικές και βέβαια με χιούμορ! Είναι η απάντηση των σπουδαστών στην ασκήμια, την υποτέλεια, την απόλυτη έλλειψη αισθητικής σε όλα τα επίπεδα. Οι νέοι καλλιτέχνες αντιστέκονται με τον τρόπο που μας δίδαξε ο Αριστοφάνης».

Η σχολή έχει προσαρμοστεί στα νέα οικονομικά δεδομένα; «Δεν είμαστε “απροσάρμοστοι”! Αντίθετα κατανοούμε τις οικονομικές δυσκολίες της κοινωνίας μας».

Για ποιους λόγους να επιλέξει κάποιος να φοιτήσει στη σχολή Ορνεράκη; «Ο πρώτος λόγος που θα διαλέξει κάποιος να έρθει σε μας είναι το υψηλό επίπεδο σπουδών που παρέχουμε. Οι απόφοιτοί μας είναι πλέον καταξιωμένοι καλλιτέχνες σε όλους τους χώρους καλλιτεχνικής δημιουργίας. Ύστερα είναι γνωστό ότι εδώ δεν είναι βιομηχανία εκπαίδευσης. Ο δημιουργός ο οποίος απευθύνεται σε όλο το φάσμα της κοινωνίας, εκφράζεται με τεχνικές που αγγίζουν τους νέους, έχει καθήκον να ανεβάσει το επίπεδο αισθητικής, να περάσει το μήνυμα του ωραίου και του υψηλού. Αυτή είναι η φιλοσοφία της σχολής μας».

Info

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 30/9. Διάρκεια ως 20/10. Θήρας 19, Πλατεία Αμερικής, Κυψέλη, 210 8665611.


Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Υποτροφία 1 εκατ. δολ. στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ

Τη θέσπιση των υποτροφιών «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» με επιχορήγηση $1 εκατ. δολ. ανακοίνωσαν το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ. Παράλληλα, το Ίδρυμα έχει πραγματοποιήσει δωρεές συνολικού ύψους $4 εκατομμυρίων προς το Πανεπιστήμιο McGill, το Πανεπιστήμιο της Οττάβα, το Πανεπιστήμιο York και, σήμερα, το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ, στο πλαίσιο του εορτασμού των 70 ετών διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τον Καναδά. Οι υποτροφίες απονέμονται αποκλειστικά σε φοιτητές που είναι εγγεγραμμένοι σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα επιπέδου Master ή Διδακτορικού (PhD) του Πανεπιστημίου. Η μέγιστη διάρκεια της υποτροφίας για προγράμματα Master είναι δύο χρόνια και για τα διδακτορικά έως και 4 χρόνια. Προκειμένου να είναι δικαιούχοι, οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν όλα τα κριτήρια εισαγωγής του πανεπιστημίου του Μόντρεαλ για το πρόγραμμα της επιλογής τους. Οι ενδιαφερόμενοι για τις υποτροφίες θα πρέπει να επικοινωνούν απευθείας με τα Πανεπιστήμια της επιλογής τους.


Δωρεάν υποτροφίες

Το Newschool.Athens προσφέρει για τους αναγνώστες της ATHENS VOICE δύο μισές υποτροφίες, μία για το ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών «Σπουδές Φωτογραφίας» και άλλη μία για το εντατικό τμήμα «Master Workshops». Οι «Σπουδές Φωτογραφίας» απευθύνονται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες και περιλαμβάνουν τα μαθήματα Εισαγωγή στη Φωτογραφία, Τεχνικές Κάμερας, Φως και Φωτισμός,Ψηφιακή επεξεργασία και Εκτύπωση, Ιστορία της Τέχνης και Οπτική Επικοινωνία, Βίντεο με DSLR. Τα «Master Workshops» ολοκληρώνονται σε διάρκεια 1-4 Σαββατοκύριακων και περιλαμβάνουν Εισαγωγή στη Φωτογραφία, Καλλιτεχνική, Αρχιτεκτονική, Μόδα, Γάμος, Φωτορεπορτάζ σε συνεργασία με εφημερίδα, Πνευματικά Δικαιώματα. Καταληκτική ημερομηνία εγγραφών 8/10, έναρξη προγραμμάτων 14/10. Για να διεκδικήσετε τις υποτροφίες, στην αίτησή σας, μαζί με τα στοιχεία σας, θα πρέπει να συμπληρώσετε ATHENS VOICE. Κεραμεικού 53, Μεταξουργείο, 210 5243694.