Ελλαδα

Πώς κινούνται σήμερα τα Μέσα Μεταφοράς

Με προβλήματα οι μετακινήσεις του επιβατικού κοινού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ilektrikos.jpg
©Eurokinissi/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Μόνο τα μπλε λεωφορεία κινούνται σήμερα, Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Μετρό, Ηλεκτρικός, Τραμ και τρόλεϊ θα παραμείνουν ακινητοποιημένα λόγω συμμετοχής των σωματείων των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ.

trolei.jpg
©EUROKINISSI/ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ

Στάσεις εργασίας πραγματοποιούν και οι οδηγοί των μπλε λεωφορείων, από την έναρξη της βάρδιας έως 09.00 το πρωί και από τις 21.00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Στις 11 το πρωί είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνδικάτων στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Χωρίς τρένα και Προαστιακό

Στην 24ωρη γενική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ συμμετέχει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.), με αποτέλεσμα τα τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ο Προαστιακός να ακινητοποιούνται.

Η διοίκησή της καλεί όλους τους σιδηροδρομικούς υπαλλήλους να λάβουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00 το πρωί. Προσυγκέντρωση στα γραφεία της, στις 10.30.

kodarinis23423.jpg
©EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Ενώνουμε όλοι μαζί εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι τις δυνάμεις μας απέναντι στην αδιέξοδη και ανάλγητη κυβερνητική πολιτική που μεγαλώνει όλο και περισσότερο τις οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Π.Ο.Σ. και προστίθεται πως η κυβέρνηση εκποίησε το μεγαλύτερο μέρος του εθνικού πλούτου, υποθηκεύοντάς τον για 99 χρόνια «και δυστυχώς συνεχίζει».

«Το καταστροφικό της έργο το "νιώσαμε" με την ιδιωτικοποίηση του μεγαλύτερου τμήματος του Σιδηροδρόμου ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ. Ο κίνδυνος για τους εργαζόμενους διαφαίνεται μπροστά μας και η κυβέρνηση συνεχίζει "τα παιχνίδια της". Επιβάλλει συνεχώς δυσβάστακτα μέτρα, και το μόνο που κάνει είναι "να ωραιοποιεί" τα πάντα, προβάλλοντάς τα ως επιτυχίες, προκειμένου να μη φαίνονται άμεσα τα αρνητικά αποτελέσματα της πολιτικής της. Ακόμη και τα ματωμένα πλεονάσματα όπως τα χαρακτήριζε, σήμερα βαφτίζονται επιτυχίες» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την Π.Ο.Σ., οι εργαζόμενοι ζητούν:

  • Υπογραφή Σ.Σ.Ε. για τον ΟΣΕ και την ΕΡΓΟΣΕ.
  • Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους, χωρίς υποκατώτατα δικαιώματα.
  • Δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, συντάξεις, παροχές.
  • Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς, στα εργατικά δικαιώματα και στις εργατικές κατακτήσεις.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ